вівторок, 01 грудня 2015 05:15

Україна не повинна втрачати високого морального рівня в конфлікті з Росією

Світова преса реагує на енергетичну блокаду Криму.

"Кожна ескалація конфлікту поширює страхи щодо повернення активних бойових дій в Україні. Влада в Києві розуміє причини протесту й нічого не зробила, щоб його зупинити".

"Бі-Бі-Сі", Лондон

"Українські медіа намалювали похмуру картину, підкресливши, що більшість телефонів та АЗС вийшли з ладу. Російські ЗМІ применшили наслідки блокади й зазначили, що тепла погода зробила опалення непотрібним. Блокада є проблемою для обох країн. Росія намагається витягти себе з економічних санкцій. Але агресивні акти з її боку можуть спричинити лише продовження наявних обмежень. Україна ж прагне уникнути подальшої російської агресії. Також вона укомплектувала свої газові сховища й налагодила реверсні газові потоки з Європи".

"Таймс"

"Київ має припинити електричну блокаду Криму. Україна не повинна втратити високого морального рівня в конфлікті з Росією. Підтримуючи блокаду, президент Порошенко хоче знову привернути увагу Заходу й США до України. Подібними діями відволікає увагу українців від невдалого впровадження реформ і домінування олігархів в Україні.

Українці безсило спостерігали за анексією Криму. Тому їхні страхи бути забутими або незрозумілими — природні. Блокування півострова прямо або опосередковано є невиправданим. Київ має постачати електро­енергію для людей, яких вважає громадянами України.

Зараз західні країни мають запевнити Україну в своїй підтримці. Попри співпрацю з РФ у Сирії, жодних приватних угод з Москвою не повинно бути. Водночас Порошенку слід уникати підтримки провокативних дій. Бо в кінцевому рахунку вони грають на руку Володимирові Путіну".

"Файненшл Таймс"

Зараз ви читаєте новину «Україна не повинна втрачати високого морального рівня в конфлікті з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути