пʼятниця, 30 листопада 2012 06:15

Учасниками маршу фанатів зацікавилася Служба безпеки

Правоохоронці почали збирати інформацію про учасників кількатисячної акції протесту за звільнення Дмитра та Сергія Павліченків, яка відбулася 25 листопада. Батька й сина засудили за вбивство судді Шевченківського райсуду столиці Сергія Зубкова. Захід організували фанати київського "Динамо". Вважають, докази в справі сфальсифікували.

— Після акції СБУ звернулася до служби безпеки стадіону "Олімпійський". Просять надати фото людей, що вивішували банери "Волю Павліченкам!" під час матчів, — розповідає 33-річний Тарас Кузьменко, один із лідерів клубу фанатів "Динамо" — "Ультрас". — Силові структури знімали на відео організаторів маршу 25 листопада, учасників ходи.

Як удалося зібрати на акцію таку велику кількість людей?

— Ми нікого палками не заганяли і не відмічали за гроші. Люди на марш прийшли не тусуватися чи гуляти в недільний день. Вони вийшли свідомо, самоорганізовано, аби показати свою громадянську позицію. В колоні було багато простих людей, не футбольних уболівальників та "ультрасів".

Міліція сказала, що жодного порушення під час ходи не було. У який спосіб досягли такого?

— Перед маршем ми роз'яснили учасникам, що можна робити, а чого ні. Попередили, що виженемо тих, хто питиме алкоголь. Не давали курити в колоні. Усередині йшли люди з фан-клубу, вони наглядали за порядком.

На захист Сергія Павліченка, який належав до фанатського руху "динамівців", стали уболівальники й з інших міст і країн.

— На наш бік стала вся Україна, включаючи міста, які є нашими футбольними ворогами. Також підтримали в Чехії, Румунії, Португалії, Росії, Білорусі. І це не тільки на рівні банерів на стадіоні чи маршів протесту. Громадяни Євросоюзу надсилають запити своїм депутатам у Європарламенті, щоб звернули увагу на цю справу. Ті, в свою чергу, пишуть запити послам України, аби роз'яснили — як сталося, що сім'ю Павліченків посадили. Відповідно ті тероризують своїми запитами суд, прокуратуру та міліцію.

Відкриті акції протесту триватимуть?

— Так, але в якому форматі, буде видно. Ми не хочемо тиснути на суд, але й не можемо кидати цю ситуацію напризволяще і показувати, ніби все нормально. 14 грудня почнеться розгляд справи Павліченків в Апеляційному суді, де ми точно будемо.

Зараз ви читаєте новину «Учасниками маршу фанатів зацікавилася Служба безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути