вівторок, 23 лютого 2016 05:00

У зоопарку два місяці не годували тварин

— Глянула під причеп, а там труп в'єтнамської свинки. На території зоопарку взагалі жах: клітки поіржавіли, сморід, тварини виснажені. З усіх в'єтнамських свиней вижило одне поросятко. Їло в клітці дошки й землю, — каже 42-річна Ірина Красько з райцентру Дубровиця на Рівненщині.

Місцевий пересувний зоопарк два місяці тому кинув власник Давид Худадян. За звіринцем лишив доглядати місцевого охоронця.

— Давид поїхав у Росію в справах. На корм для тварин лишив мені 2,6 тисячі гривень. Але ті гроші вже давно скінчилися, — каже сторож Олег Коновалов.

У Дубровицю пересувний зоопарк приїхав восени. За вхід власник брав 40 грн. Звірі сиділи в металевих клітках вантажних причепів: вовки, рись, кози, лисиці, два ведмеді. Від недоїдання здохли кабан, лама та в'єтнамські свині. Точна кількість тварин невідома.

Про поганий стан звірів раніше ніхто не знав, кажуть місцеві. Зараз зносять до зоопарку їжу й недоїдки з дитячих садків і шкіл.

Двох чорно-бурих і звичайну лисицю, песця, свиню й вовчицю забрали у Рівненський зоопарк.

— Ведмедів не маємо куди розмістити. Але в таких умовах вони лишатися не можуть, — каже 36-річна Ірина Оліферук із Рівненського звіринця. — Всі тварини дуже виснажені й голодні. Рись особливо слабка.

Власник зоопарку обіцяє повернутися й забрати тварин. Йому загрожує штраф чи півроку тюрми.

Зараз ви читаєте новину «У зоопарку два місяці не годували тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути