вівторок, 14 червня 2016 05:05

У три села перестали привозити хліб

Люди декількох сіл на Черкащині понад тиждень живуть без хліба. До Полуднівки, Чмирівки й Рублівки Чигиринського району продукти возили з Новоселиці, за 6–8 км. Відмовилися від цього, бо невигідно. Більше коштів витрачають на бензин, пояснюють підприємці.

— Жителів у нашому селі мало. Всі старики. Продукти купували потроху, — каже 66-річна Анна Ареф'єва з Полуднівки. — Підприємці як до нас їхали, то самі бензин купували. А його забагато треба на наші дороги. Особливо не наїздишся.

— Спілкувався з п'ятьма підприємцями. Не хочуть доставляти продукти туди, — говорить 53-річний Микола Мантула, голова Новоселиці. — До магазину людям йти далеко. Подивимося, що далі буде. Бо наче є жінка, що таки пообіцяла хліб ­завезти. Але раніше ­тамтешнім я уже обіцяв це. А ніхто так і не приїхав.

Хліб до сіл підприємці возили 10 років.

— Щоб тримати бізнес, брали кредити. Але так і не змогли вилізти з них. Нині в самих лишився один магазин, — каже Мантула.

У трьох селах проживають 153 людини.

Зараз ви читаєте новину «У три села перестали привозити хліб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути