середа, 18 жовтня 2017 06:00

У Києві подешевшали опалення й гаряча вода

Національна комісія з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг знизила тариф на централізоване гаряче водопостачання й опалення в Києві. Рішення прийняли 13 жовтня.

Підігрів води здешевили на 4,5% — до 80,62 грн за "куб" із рушникосушаркою і 74,53 — без неї. За тепло ­батарей кияни платитимуть на 2% менше –1385,83 грн/ Гкал з квартирним або будинковим лічильником. Якщо приладу обліку немає — 31,55 грн за "квадрат" опалюваної площі.

Також комісія збирається зрівняти з населенням плату за опалення і гарячу воду для підприємств, держустанов, дитсадків, шкіл і лікарень.

— Після здешевлення борги перед Київенерго зростатимуть. Прогнозовано становитимуть 31 мільйон гривень за цей опалювальний сезон, — каже глава Наглядової ради Київенерго Іван Плачков, 59 років. — Компенсація за різницю в тарифі на газ не передбачена ні в державному, ні в міському бюджетах. Це може призвести до проблем з постачанням тепла. Особливо в центрі міста, де багато бюджетних організацій — Верховна Рада, Кабмін.

На 1 жовтня борг столичних споживачів перед Київенерго за теплову енергію становив 2,6 млрд грн.

— Рішення НРКЕ — вимушене, бо людям уже нічим платити за дорогі комунпослуги, — каже директор аналітично-дослідного центру "Інститут міста" 67-річний Олександр Сергієнко. — Захмарний борг Київенерго — це "крокодилячі сльози". Підприємство малює страшні цифри, щоб їх погашала міська влада. Треба перевірити ці борги.

Опалювальний сезон у столиці офіційно почався 17 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «У Києві подешевшали опалення й гаряча вода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути