вівторок, 06 грудня 2016 07:25

У Яна Табачника відберуть сім гектарів землі біля Дніпра

Київська мерія планує повернути місту ділянку площею 7,55 га землі на березі Дніпра. Її орендує екс-нардеп від Партії регіонів 71-річний Ян Табачник. Проект рішення зареєстрували. За нього голосуватимуть у середині грудня.

Ділянка розташована в затоці Берковщина в мікрорайоні Осокорки. На ній Табачник разом із співаком Йосипом Кобзоном планували звести офісний центр із готелем заввишки 300 м, житловий будинок та елітний клуб "Честь маю" на 3,7 тис. місць. У проекті комплексу є пляж, паркінг для автомобілів, причал для яхт і автомобільна заправка.

— Табачник перетворив ділянку на смітник. Так нічого там і не звів. Уже й не зведе. Кобзон теж не приїде. На цій території має бути парк Прибережний. Дарницькому району не вистачає зелених зон, — розповідає депутат Київради від фракції "Самопоміч" 40-річна Анна Сандалова. — Табачник погрожує позиватися до суду. Ми готові. Водний і Земельний кодекси забороняють зводити такі громіздкі об'єкти у прибережних захисних зонах річок, водойм і на островах.

Землю колишньому регіоналові Київрада передала в оренду на 25 років ­2003-го. Генпрокуратура рішення оскаржила. 2005 року ділянку повернули громаді. Однак 2008-го договір поновили.

Зараз ви читаєте новину «У Яна Табачника відберуть сім гектарів землі біля Дніпра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути