четвер, 06 травня 2010 05:01

Троє українців не можуть вибратися з Непалу

Українці Володимир Ільїн, Костянтин Ніколаєнко та росіянка Тетяна Гребенщикова четверту добу не можуть виїхати з міста Дхаран на сході Непалу. З ними був ще українець Олексій Буйко. Він вирішив вибиратися з країни сам, іншим маршрутом.

У Непалі з 2 травня діє надзвичайний стан. Ліворадикальні опозиційні сили — маоїсти —  вимагають відставки уряду. У столиці Катманду зачинені магазини й інші установи, перебої з електрикою, не працюють банкомати й міжміський транспорт.

Українці та росіянка — учасники етнографічної експедиції. Перед поїздкою в гори Непалу вони залишили свої документи в Катманду, щоб не загубити й не намочити. Від міста Дхаран до столиці 500 км. Доїхати туди нічим. У туристів закінчуються гроші та спливає термін візи.

— Живем мы в местном отеле нелегально. Снаружи в него такой вид, будто он не работает. Войти можно только с черного хода. Его нам оставили открытым сотрудники отеля. Живем на деньги, которые откладывали на автобус. У нас нет возможности купить билеты на самолет, — розповідає "ГПУ" у середу зранку Тетяна Гребенщикова. Вона мешкає в одному готелі з Володимиром і Костянтином. Розповідає, що про страйк їхня група дізналася, коли сходили з гір. Розрахували добратися до Дхарана, а звідти автобусом — до Катманду. Олексій Буйко вирішив їхати до столиці через місто Чері. Де він зараз — невідомо.

— Почетный консул Украины в Непале с нами связывался и настаивал, чтобы мы каким-то образом выбрались в соседний город Ираджнадар. Он находится в 50 километрах. Там есть аэропорт. Но мы просим помочь нам добраться до Катманду. Чтобы прислали машину полиции или консульства, кто сейчас может передвигаться по дорогам, — каже Тетяна.

Зараз ви читаєте новину «Троє українців не можуть вибратися з Непалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути