четвер, 10 листопада 2011 06:00

Три години серед ночі люди стояли на вулиці

Автор: фото: Андрій Шматов
  Склад на 200 квадратних метрів вигорів 9 листопада у столичному мікрорайоні Нивки, що в Святошинському районі. Причину пожежі ще не з’ясували
Склад на 200 квадратних метрів вигорів 9 листопада у столичному мікрорайоні Нивки, що в Святошинському районі. Причину пожежі ще не з’ясували

За 15 хв. після півночі 9 листопада у Києві на території підприємства "Укрінмаш" на вул. Невській, 7б загорівся склад площею 200 кв. м. Там зберігали дерев'яні матеріали. Пожежу гасили 3 год. Із сусідньої 5-поверхівки евакуювали близько 50 людей.

— Я вночі проснулася від смороду. Дивлюсь у вікно, й мені тарілки ввижаються. Думала, що то за старою бабою прилетіли. А потім придивляюся: вогонь за балконом. А тут у двері подзвонили. Кажуть: виходьте, евакуація. Я три кофти на себе, пальто, під пахву собачку і з дому вийшла, — розказує 79-річна Віра Ткаченко з квартири №39. Вона живе на четвертому поверсі. Каже, вогонь сягав рівня її балкона.

— Уся хата в диму і попелі була. Вроді вікна закриті, а туман. Ми з Лакі 3 години гуляли по вулиці. Чоловік 50 нас було. Туда-сюда ходили. Грілись, як могли. Я коли змерзла добре, то пішла додому. Ще смерділо, але лягла спати. Сьогодні цілий день провітрюю.

Вона в довгому пальті й вовняній спідниці. Просить говорити голосніше, бо недочуває. Запрошує подивитися на згарище через вікно її квартири. На балконі від високої температури потріскали шибки. Зовні рами поплавилися. Тріщини на склі господиня заліпила клейкою стрічкою. В одній рамі шибку витягли, бо могла випасти.

Від складу залишились обвуглені цегляні стіни. З вікна видно шматки шиферу, частини перекриття. З десяток пожежників розгрібають сміття на згарищі.

Будинок звели 33 роки тому. У ньому три- та чотирикімнатні квартири. Мешкають сім'ї працівників авіаційного заводу ім. Антонова. Загалом близько 200 людей.

Місцеві не знають, що зберігали в ангарі.

— Раньше база ракетных войск была. Сейчас неизвестно что. Нам пришлось на улице мерзнуть. Соседи с ребенком на руках ночь сидели на скамейке. Его закутали в одеяло. Кстати, когда пожар потушили, нам никто не сказал, что можно вернуться, — розповідає 40-річний Віктор. Прізвища не називає.

У столичному управлінні Міністерства з надзвичайних ситуацій причину пожежі ще не встановили.

Компанія "Укрінмаш" реалізує та утилізує надлишкове військове майно.

Зараз ви читаєте новину «Три години серед ночі люди стояли на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути