середа, 12 вересня 2012 07:30

Три будинки арештували за неіснуючі борги

Вищий господарський суд наклав арешт на три столичні будинки — №23/9, 24 і 27 на вул. Василя Стуса. Майже 750 киян стали заручниками конфлікту з "Київенерго".

— Це означає, що блоковані всі рахунки. Ми не можемо утримувати двірника, сантехніків, електриків і ліфтерів. Також не маємо права оплачувати користування ліфтами, вивіз сміття та електроенергію. Ростуть борги. Персонал без грошей. Руки викрутили по повній програмі, — розповідає 59-річний Володимир Лупко, голова правління житлово-будівельного кооперативу "Авіатор-16".

Володимир Якович каже, що із "Київенерго" декілька років тому виник конфлікт. Компанія нав'язала нерівноправні умови договору на опалення та гаряче постачання. Через це утворився штучний борг. "Київенерго" подало до суду.

— Усі мешканці вчасно сплачують комунальні послуги. А різницю в тарифах столична адміністрація не відшкодовує. Ми заручники безвихідної ситуації. Вони тепер хочуть нас зробити банкрутами та викупити. А далі невідомо до чого це може призвести. Кооперативів, які в Києві опинилися в подібній ситуації, багато. А судові справи вирішують не на користь киян, — продовжує Володимир Лупко.

Жителі будинків написали листи президенту Вікторові Януковичу, прем'єр-міністру Миколі Азарову, спікеру Володимирові Литвину, секретарю Київради Галині Герезі та в Антимонопольний комітет. Пояснюють, що "Київенерго" нараховує плату за гарячу воду за встановленими нормами, не беручи до уваги показників лічильників. Жителі сплачують за спожиту воду кубометрами, а ЖБК має платити кількість спожитого тепла в гігакалоріях. Тому виникає борг. Також "Київенерго" і "Київводоканал" вимагають від кооперативу доплат, які не перераховує Київська адміністрація.

— Ми хочемо, щоб безпідставні вимоги монополістів були покриті за рахунок бюджету. Також потрібно розблокувати рахунки. А "Київенерго" і "Київводоканал" треба зобов'язати проводити розрахунки за спожиту гарячу воду в єдиних одиницях виміру, у кубічних метрах, — каже Володимир Лупко.

71,82% акцій "Київенерго" контролює енергохолдинг ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова. 25% — у власності держави — національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України".

Зараз ви читаєте новину «Три будинки арештували за неіснуючі борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути