четвер, 27 жовтня 2011 00:15

Табачник змінив правила вступної кампанії

Міністерство юстиції у середу зареєструвало нові умови прийому абітурієнтів до вищих навчальних закладів.

— У зв'язку з Євро-2012 вступну кампанію скоротили на один день, — говорить 47-річний Дмитро Табачник, міністр освіти. — Вона триватиме з 2 по 31 липня 2012 року.

При вступі можна буде подавати атестати усіх років, розповідає урядовець. Творчі конкурси відбудуться з 10 по 31 липня. Студентів-бюджетників зарахують до 11 серпня, а контрактників — до 25 серпня. Також працюватиме єдина електронна база, де можна буде подивитися, чи прийняли документи до навчального закладу. Мінімальний прохідний бал залишать 124. Але за профільними предметами підвищать до 140 балів.

— Проблема не у зміні правил вступу через підготовку до Євро-2012, а у перенесенні через це термінів зовнішнього незалежного оцінювання, — каже 29-річна Ольга Айвазовська, голова правління громадянської мережі "Опора". — Воно пройде під час навчання у школі. Наказу поки що немає, але орієнтовно — з 14 травня по 7 червня. Раніше його проводили у червні, поза навчальним процесом. Оскільки за випускників відповідатиме школа, то для них потрібно буде наймати автобуси й возити на тестування замість уроків. Це зрив навчального процесу.

Зараз ви читаєте новину «Табачник змінив правила вступної кампанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути