четвер, 13 жовтня 2016 00:00

Суд відпустив терориста ЛНР

Автор: ФОТО з сайта www.ukr-online.com
  Сергія Кор­сунського ­затримали в ­лютому ­цьогоріч. Звинувачували у ­захопленні адмінбуді­вель в Луганську 2014-го
Сергія Кор­сунського ­затримали в ­лютому ­цьогоріч. Звинувачували у ­захопленні адмінбуді­вель в Луганську 2014-го

Троїцький райсуд Луганської області 30 вересня звільнив 40-річного Сергія Корсунського від кримінальної відповідальності та закрив провадження. Чоловіка звинувачували у причетності до створення так званої ЛНР. Зокрема, до захоплення адмінбудівель у Луганську 2014‑го.

"Не встановлено фактів вчинення інших злочинів, окрім участі в терористичній організації", — йдеться в ухвалі суду. Корсунський добровільно розповів про діяльність ЛНР.

3 лютого цьогоріч активісти руху "Стоптерор" повідомили, що Корсунський — у Києві. Ввечері того ж дня чоловіка вже на Полтавщині затримала Служба безпеки України. В ізоляторі провів вісім місяців.

"Відпустили Корсунського, якого ми знайшли в одному з кафе столиці. Він співпрацював із слідством, і прокурор був лояльний. То давайте запропонуємо Плотницькому (ватажок ЛНР. — ГПУ) та Захарченку (лідер сепаратистів ДНР. — ГПУ) дати свідчення, а потім відпустимо", — пише активіст руху "Стоптерор" Семен Кабакаєв у соціальній мережі ­"Фейсбук".

— Українське правосуддя свідомо випускає на волю колишніх членів терористичних банд. Так судова влада і спецслужби сподіваються мотивувати інших їх членів добровільно скласти зброю й піти на співпрацю. Адже хто здасться, має шанс на майбутнє, — каже правозахисник Євген Захаров, 63 роки. — Слідство могло запропонувати Корсунському вибір: або йди на співпрацю, або — за ґрати на десятиліття. Сепаратист обрав перший варіант і повідомив цінну інформацію про ЛНР. Можливо, викрив усе, що знав про сепаратистів на підконтрольній Україні території.

Зараз ви читаєте новину «Суд відпустив терориста ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути