вівторок, 24 листопада 2015 06:10

Субсидію на опалення нараховуватимуть із жовтня

Українцям, які оформили субсидію протягом двох місяців від початку опалювального сезону, компенсацію за комунальні послуги все одно нараховуватимуть із 1 жовтня.

— Сім'ям, які вперше звернулися по субсидію впродовж двох місяців із початку опалювального сезону, субсидія призначається з жовтня. Умовно кажучи, якщо київська сім'я звернеться по субсидію до 10 грудня, то автоматично отримає пільгу з другого місяця осені, — каже 53-річний Віталій Мущинін, заступник міністра соціальної політики.

Сім'ям, які отримали субсидію до початку опалювального сезону — автоматично перерахують її розмір на опалювальний період з урахуванням послуги опалення житла.

— Це дозволить підвищити середній розмір субсидій із 100–150 гривень в неопалювальний період до 2,0–2,5 тисячі в опалювальний сезон, — додає Мущинін.

Нині загальна кількість субсидованих сімей становить близько 4,3 млн. Майже всі з них отримали компенсації за новими правилами. Також розглядається 320 тис. заяв на призначення субсидій.

Найбільшу кількість компенсацій нарахували в Дніпропетровській області — 315,3 тис. Найменше на Донеччині — 200 тис. субсидій.

Зараз ви читаєте новину «Субсидію на опалення нараховуватимуть із жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути