четвер, 22 вересня 2011 04:30

Штурм середньовічної фортеці відбудеться у "Парку Київська Русь" . Новини коротко

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Міжнародний середньовічний фестиваль "Гості Стародавнього Києва XV ст." у "Парку Київська Русь" у селі Копачів Обухівського району Київщини відбудеться 23–25 вересня. В його рамках будуть кінний та піші бойові турніри, денні та нічні баталії, змагання стрільців, виступи музичних і танцювальних колективів, фехтувальні та музичні майстер-класи. Також реконструюють штурм середньовічної фортеці.

Затримувати транспортні засоби за порушення правил зупинки чи стоянки, водіння без документів пропонують депутати Верховної Ради. У вівторок вони ухвалили у першому читанні відповідний проект закону. Доки не було другого читання, не підписав президент, таких повноважень даїшники не матимуть.

Сума грошових переказів в Україну з-за кордону сягнула $3,28 млрд. Такі дані наводить Національний банк України за підсумками першого півріччя 2011 року. Щонайменше $2,75 млрд забезпечили українці, які працюють за кордоном. Решта грошей належать до категорії "інші приватні трансферти".

20 вересня сомалійські пірати в 180 милях від кенійського порту Момбаса спробували захопити суховантаж "Пасіфік експрес". За даними Міністерства закордонних справ, на борту був один українець. Капітан та екіпаж закрилися в каютах, зателефонували італійським військовим. Їхній корабель прибув на допомогу. Пірати встигли втекти.

25 мільйонів українців страждають на серцево-судинні захворювання. Такі дані Інституту кардіології ім. Стражеска.
— Близько 55 відсотків пацієнтів мають вік до 60 років, близько 40 відсотків — до 50 років, — уточнює Юрій Сіренко, керівник відділу симптоматичної артеріальної гіпертензії.
Серед молоді кардіологи фіксують порушення серцевого ритму.

Зараз ви читаєте новину «Штурм середньовічної фортеці відбудеться у "Парку Київська Русь" . Новини коротко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути