вівторок, 08 листопада 2016 00:30

Студенти захопили корпус університету

Автор: ФОТО надане Ольгою Гончар
  В облозі корпус факультету мистецтв студенти Національного педагогічного університету імені Драгоманова тримають з 5 листопада. Протестують проти ­відкриття тут магазину. Сплять у спальниках. Харчі їм приносять інші студенти та викладачі
В облозі корпус факультету мистецтв студенти Національного педагогічного університету імені Драгоманова тримають з 5 листопада. Протестують проти ­відкриття тут магазину. Сплять у спальниках. Харчі їм приносять інші студенти та викладачі

Півсотні студентів Національного педагогічного університету імені Драгоманова чотири дні тримають в облозі корпус факультету мистецтв. Не залишають його з ранку 5 листопада. Протестують проти наміру керівництва відкрити тут магазин.

Двоповерхове приміщення площею 400 кв. м розташоване на вул. Бульварно-Кудрявській, 49, у центрі Києва.

— Керівництво університету планує віддати перший поверх компанії, що торгує засобами для чищення й дезінфекції. Другий — під меблевий магазин. Хоча обіцяли облаштувати тут бібліотеку, науково-дослідний центр та аудиторії для навчання. Їх нам украй бракує, — розповідає п'ятикурсниця 21-річна Світлана Пустова, заступник голови студентської ради університету.

Вранці 7 листопада студенти зустрілися з ректором вузу 67-річним Віктором Андрущенком.

— Ми підписали угоду, що звільнимо приміщення лише тоді, як студраді віддадуть усі документи з оренди будівлі за останні п'ять років. А сторонні компанії покинуть університетський корпус, — продовжує Пустова. — Ректор не показав нам жодних документів, не дав ніяких гарантій. Просив зустрітись іншим разом, у тіснішому колі. Ми продовжуємо безстрокову акцію. У корпусі ночують від 10 до 20 студентів. Спимо у спальниках. Їсти приносять студенти й викладачі. Нас підтримують студенти університету імені Шевченка, КПІ, Києво-Могилянської академії.

У Міністерстві освіти й науки у конфлікт не втручаються, кажуть у прес-службі відомства. Ситуацію вивчають чиновники відділу вищої освіти МОНу.

Освітнім закладам заборонено здавати в оренду аудиторії чи навчальні класи, каже заслужений вчитель 53-річний Віктор Громовий:

— Це суперечить "Закону про освіту". З боку здорового глузду це теж абсурд — закладам не вистачає аудиторій і місць. Приміщення можна здати в оренду, тільки якщо воно не затребуване і за погодження департаменту освіти й ректорату. Це не має заважати навчальному процесу.

Зараз ви читаєте новину «Студенти захопили корпус університету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути