вівторок, 27 грудня 2016 06:30

Скасували тариф на електрику із сонячних батарей

Верховна Рада скасувала підвищення тарифів на електрику, яка добувається за допомогою сонячних батарей, вітрових і водних електростанцій.

Ціни підняли шість років тому на вимогу компанії "Актів солар". Має сонячні електростанції на Одещині й Миколаївщині. Належить колишнім депутатам-регіоналам братам Андрію й Сергієві Клюєвим. За кіловат альтернативної електрики платили 16 грн. Звичайні електростанції беруть майже у 13 разів менше.

— Тариф удвічі перевищував середні ціни на відповідну енергію в Європі. Це спричиняло великі грошові втрати енергоринку, — каже депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол, 37 років. — Сонячні електростанції Клюєвих зведені за рахунок державного кредиту. Він досі не виплачений. Хоча станції отримали пільги на ввезення обладнання. Для них за рахунок держави було збудовано електромережі. Це близько 200 мільйонів євро.

Частина сонячних електростанцій компанії "Актів солар" розташована у Криму. Після окупації півострова росіяни продали об'єкти китайцям.

Зараз ви читаєте новину «Скасували тариф на електрику із сонячних батарей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути