середа, 22 грудня 2010 10:24

Сибірський хаскі вміє відчиняти замки

На виставку собак у столичному Міжнародному виставковому центрі на Лівому березі з'їхалися 5 тис. учасників. Вхід коштує 20 грн.

— Заберите у меня моську, отдам за 300 долларов, — припрошує киянка Тетяна Каркова, киваючи на китайського мопса Таблетку, що лежить біля південноросійської вівчарки Зефіра, поклавши голову їй на спину. — Вівчарка не наша, господар просто кудись відійшов. "Китаєць" — найкращий компаньйон і охоронець. Улітку всі у дім біжать, щоб від спеки сховатися, а він на порозі лишається.

Бере Таблетку на руки. Собака обіймає її лапами за долоню, облизує пальці.

— Господар для цього пса — Всесвіт. З іншими людьми Таблетка не любить спілкуватися. Як гості приходять, ховається.

Тетяна працює собачим перукарем.

— Година роботи коштує 10 доларів. На стрижку в середньому витрачаю 4–5 годин. Найкраще працювати з собаками, яких стрижуть із народження. Вони до цього звикають, їм навіть подобається. Якщо приводять у рік, із ними важко домовитися. Один чоловік раз на місяць провозить у наш салон стафа. Завжди його під нуль стрижемо. Дівчина навідується до цього чоловіка раз на місяць — вона не любить, коли собака коле її шерстю.

Біля сцени 37-річна Галина Весніна із Севастополя готує свого американського кокер-спаніеля Бейбі до виходу на сцену. Собака лежить на невисокому столику. Дрімає, поклавши голову на вухо.

— Наше справжнє ім'я — Кольорова мрія бейбі на мільйон доларів. Удома називаємо її просто Бейбі, бо так легше. Такі собаки підходять людям, які люблять активний спосіб життя. Їхні непідкупні очі завжди кажуть господареві: "Я тебе люблю".

Собака підводиться, облизує Галині руки.

— У цієї породи довга шерсть, вона потребує ретельного догляду. Після миття наношу на неї зволожувальні спреї, щоб не збивалася. На догляд за собою витрачаю менше — собача косметика вдвічі дорожча. Є шампуні за 500 гривень.

На шиї пса шерсть вистрижена геть, на лапках — каскадом.

— Собаку треба стригти раз у два-три місяці. Раніше ходила у салон, платила по 150 гривень за стрижку. Тепер навчилася сама це робити. Одягаю їй навушники, щоб вуха не падали в миску з їжею і не волочилися по землі.

24-річна Ольга Роговцева з Білорусії привезла сибірських хаскі Флеша та Флінта:

— Ці собаки самодостатні, вони 10 разів думатимуть перш ніж виконати команду. До людей неагресивні. Їх використовують для катання на санях. 23-кілограмовий пес може везти сани з двома чоловіками. Флеш любить відчиняти замки. Раз на виставці відкрив засув на своїй клітці, потім повипускав інших собак. Мусили одягти йому намордник. Ціни на таких собак починаються від тисячі доларів.

Біля центрального проходу 47-річна Наталія з Бердянська продає цуценят чихуахуа та той-тер'єра. За одного просить 8 тис. грн.

— Узимку на вулицю їх краще не виводити, бо можуть застудитися. Ходять на судочок. Люблять овочі та кашки. Тричі на тиждень їдять третину вареного яєчного жовтка. Знайома навчила чихуахуа розрізняти іграшки. Тепер собака носить їй то ведмедика, то зайчика. Люблять подавати своїм господарям капці. Але носять по одному, бо їм важко. Одна сучечка може привести двоє-троє цуценят. Якось одна народила шестеро, але вижили тільки четверо.

Зараз ви читаєте новину «Сибірський хаскі вміє відчиняти замки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути