вівторок, 30 квітня 2013 06:15

Сергій Жадан не погодився на відверту обкладинку

— Хотели назвать книжку "Вода", но Сергей сказал, что это плохо по фен-шую. Тогда я ему предложила вариант "Бабло", — письменниця 37-річна Лада Лузіна закинула ногу на ногу і крутить у руках свою нову книжку "Палата №7" у співавторстві з 38-річним Сергієм Жаданом. Вдягнена у коротку червону сукню й червоні туфлі на високих підборах. 130 см свого русявого волосся косою обплела навколо голови й прикрасила червоними маками.

— Ще був варіант "Трава". Хотіли таку назву, щоб не треба було перекладати, — пояснює Сергій.

Книжка двомовна: частина Лузіної написана російською, частина Жадана — українською.

23 квітня "Палату №7" презентують у столичному Музеї медицини. Запрошення гості отримали на бланках для здачі аналізів. Горілку й коньяк розлили в медичні колби, на закуску подавали гематоген і аскорбінки.

— Мій головний герой — бабій. Я люблю бабіїв, у них є щось від демократів. Вони всіх жінок люблять. Цей герой списаний із мого дідуся, який невідомо скільки разів був жонатий, — говорить Лузіна. — Я хотіла набагато відвертішу обкладинку для книжки, але Сергій не погодився. Уявіть, усе найпікантніше — от це я і хотіла на обкладинку.

— Політик може або втратити електорат, або здобути його. Письменники ж можуть обмінятися електоратом. Так виникла ідея об'єднати під однією обкладинкою двох авторів із різними аудиторіями, — каже директор видавництва "Фоліо" Олександр Красовицький. — І якщо купуєте бізнес-ланч, ви ж з'їсте всі страви, бо заплатили за всі. Отже і прочитаєте обидві частини.

— За Жаданом треба завжди слідкувати. Усе, що він пише — варте уваги, навіть якщо видане під однією обкладинкою з Ладою Лузіною, — каже літературний критик 47-річний Юрій Володарський. — Лада Лузіна — це хороша література для просунутих домогосподарок. "Ворошиловград" Сергія Жадана — справді високий рівень і, на мою думку, є єдиним справжнім романом за останні роки. Решта програють у кваліфайн-раунді, якщо говорити термінологією тенісу, і навіть не виходить в основну сітку.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Жадан не погодився на відверту обкладинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути