пʼятниця, 24 лютого 2012 06:00

Шахтарі три години блокували міністерство

— Решили, что будем тут спать и есть. Терпение лопнуло, — каже Юрій Хохлов, 52 роки, голова національної координаційної ради шахтарських та інвалідних організацій України.

21 лютого 11 шахтарів-інвалідів 3 год. просиділи у будівлі Міністерства соціальної політики на вул. Еспланадній, 8/10. Ще 29 гірників заблокували вхід. Вимагали зустрічі з віце-прем'єром Сергієм Тігіпком, 52 роки. Дізналися, що 22 лютого відбудеться з'їзд правління Фонду страхування від нещасних випадків на виробництві.

— Від фонду залежить, які страхові виплати отримають люди. Хочемо, аби врахували інфляцію. Велика різниця у виплатах між тими, хто травмувався 2002-го та 2010-го, — каже 52-річний Павло Семич. Він 17 років працював на уранових копальнях Кіровограда.

Усі, хто прйшли, мають проблеми зі здоров'ям.

— Он Пашка задихається, — Юрій Хохлов показує на Павла Семича. — У мене нога не згинається. Хлопці приїхали без рук та ніг. Проблеми з перерахунком виплат є у всіх. Нас близько 300 тисяч. Чиновники кажуть: ідіть собі, а ми як хочемо, так і вирішимо.

О 19.30 до шахтарів вийшов Сергій Тігіпко. Наступні два дні з ним двічі зустрічалися, створили спільну робочу групу. Домовилися, що з 1 березня виплати піднімуть на 20%.

— У нас є велике бажання вирішити цю проблему. Ми жорстко проаналізуємо бюджет фонду, переконаний, що там є резерви, — каже Сергій Тігіпко.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарі три години блокували міністерство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути