вівторок, 23 серпня 2011 07:15

"Регіонали" розірвали державний прапор

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

Представники Партії регіонів та Української народної партії не поділили місце на пл. Свободи в Харкові. Зібралися там у суботу, напередодні Дня державного прапора.

"Унпівці" об 11.00 винесли жовто-синє полотнище 45 на 30 м на початок площі, навпроти облдержадміністрації. Його вважали найбільшим у світі прапором України. Стяг пошила на домашній машинці вдова шахтаря з Донецька — Марія Дебеляткова.

У цей час із боку пам'ятника Леніну представники молодіжної гілки Партії регіонів винесли інший прапор, 70 на 50 м. Обидва на площі не помістилися.

— Ми тренувалися перед неділею, коли планували показати велике шоу і те, що наш стяг найбільший і переб'є минулий рекорд, — розказує російською "регіонал" Максим Мусєєв, 25 років.

Прапору, що його розгорнули представники УНП, завадили намети Партії регіонів.

— Ми попросили по-хорошому: відійдіть, відсуньте свої палатки. Вони вперлися, кажуть, не підуть. Ну ми підняли прапор вище й хотіли пройти із ним над палаткою, — розповідає представник УНП 26-річний Дмитро Мазуров. — "Регіонали" почали хапати знизу полотнище і не давати його просувати. Почалася потасовка.

— Я захищав свою палатку, — говорить заступник голови Ленінської районної організації "Регіонів" — Роман Добрянський. — Тримався за розірваний шматок, аби вони не йшли далі. Де це бачено — по головах пішли.

Кілька міліціонерів після вмовлянь відвели Добрянського та його колег убік. Намет витягли з-під полотнища і поставили поряд. У прапорі виявили дві дірки, більші за кулак.

— Ми підемо до суду, — заявляє голова обласної організації Української народної партії 56-річний Василь Третецький. — "Регіонали" мають відповідати за псування державного символу.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" розірвали державний прапор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути