четвер, 09 липня 2009 20:50

"Регіонали" проти зняття депутатської недоторканності

Партія регіонів — проти зняття депутатської недоторканності. Таку позицію оприлюднив "регіонал" Святослав Піскун в ефірі "5 каналу". "Регіони" вважають, що лише за умови наявності депутатської недоторканності депутат "може говорити правду".

Інший представник цієї політичної сили Ярослав Сухий у коментарі каналу СТБ узагалі назвав давно актуальне для українського суспільства питання зняття депутатської недоторканності метушнею:

— А тепер стосовно цієї метушні навколо недоторканності. Конституційний суд 2002 року визнав, що недоторканність народного депутата є складовою частиною виконання ним його конституційних депутатських повноважень, — сказав Сухий.

Тим часом, на позачерговому засіданні Верховної Ради прем"єрміністр Юлія Тимошенко та її блок вимагали проголосувати за внесення змін до Конституції щодо скасування депутатської недоторканності. Однак Партія регіонів заблокувала парламент.

У БЮТі здивовані тим, що "регіонали" виступили проти зняття депутатської недоторканності.

— Коли ми говоримо про зняття недоторканності, необхідно бути послідовними й чесними, а також усвідомлювати, що це стане потужним механізмом боротьби з корупцією в системі всієї влади, — пояснює "бютівець" Микола Томенко.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" проти зняття депутатської недоторканності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути