пʼятниця, 14 вересня 2012 06:45

Рахунки каналу ТВі розблокували

Міністр економіки Петро Порошенко скасував наказ про застосування санкцій до ТВі. Напередодні з'явилася інформація, що рахунки цього телеканалу заарештували. Він виграв суд першої інстанції, але програв апеляцію Держподаткової служби щодо відшкодування 9 млн грн податкової заборгованості.

— Ми звернемося до всіх наших глядачів з проханням нам допомогти, — говорить 45-річний Микола Княжицький, директор товариства "Телерадіокомпанія "ТелеРадіоСвіт" , інша назва ТВі, та кандидат у нардепи від Об'єднаної опозиції. — Але ми просимо вас, як колись, може, Шевченка викупали — викупіть нас від цих негідників.

Скасування санкцій до ТВі стало можливе завдяки протестам громадськості, вважає член комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, "бютівець" 43-річний Віктор Уколов:

— Якби не було такого дружного виступу на підтримку телеканалу, його знищили б остаточно. Наказ міністерства був особистим рішенням Порошенка, який є власником іншого достатньо демократичного "5 каналу". Наскільки міністр погодив його із керівництвом, побачимо протягом найближчих днів. Якщо санкцій не буде, це означатиме, що із ним погодилися.

Стосовно ТВі важко визначити, чи є тут політика, говорить "регіонал" Володимир Зубанов, 55 років:

— Будь-яку дію щодо засобів масової інформації розглядають як політичну. Буває, що й преса на цьому паразитує. Погрожують: "Не чіпайте нас, бо будемо піднімати людей". Тоді на цьому питанні починають піаритися політики.

Зараз ви читаєте новину «Рахунки каналу ТВі розблокували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути