середа, 16 вересня 2009 07:14

Прокуратура заборонила штрафувати "Візиром"

Генеральна прокуратура України заборонила Державній автомобільній інспекції стягувати штрафи з водіїв лише за показниками приладу для фіксації швидкості "Візир".

Про це в понеділок повідомив Юрій Бойченко, 57 років, начальник прес-служби Генпрокуратури:

— Співробітники Державтоінспекції тепер мають зупиняти водіїв, які порушили правила дорожнього руху. Разом із ними повинні скласти протокол. А не просто фіксувати "Візиром" перевищення швидкості, виписувати штраф і надсилати поштою ці "листи щастя".

Зі слів Бойченка, якщо розпорядження Генпрокуратури не виконують, водій може подавати до суду. Посадовець додав, що використання "Візира" не відповідає конституційним правам і закону "Про міліцію".

За інформацією прес-служби Генпрокуратури, останнім часом тільки в Донецькій і Тернопільській областях суди скасували понад 100 постанов інспекторів ДАІ про сплату штрафів. Усі ці порушення відзнято на "Візир".

Водії вимагають заборонити штрафи на підставі показань цього приладу, зокрема, через те, що міліція має негайно припиняти порушення адміністративного законодавства, а не просто фіксувати їх.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура заборонила штрафувати "Візиром"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути