вівторок, 06 вересня 2011 07:00

Продали дорогу до п'ятиповерхівки

У місті Умань на Черкащині три дні мешканці 5-поверхівки на вул. Пушкіна, 21 протестували проти того, що забудовники майданчика для пункту харчування паломників-хасидів закрили під'їзну дорогу до будинку. Разом з ними вийшли і люди із сусідніх домів.

Протести почалися 2 вересня вранці, коли група людей пішла в мерію, щоб з'ясувати, хто дав дозвіл на перекриття дороги.

— Ми не можемо нікуди пройти, — каже Надія Желада, 62 роки. Живе на вул. Пушкіна, 21 з 1982 року. — Щоб вийти в місто, нам треба йти або по вулиці Кулика або по Софії Перовської. Але ж це далеко, і чому маємо обходити, коли в нас завжди була дорога. Тепер нам кажуть, що тут її ніколи не було. Але якби не було у нас виходу на вулицю Пушкіна, то, мабуть, і будинку Пушкіна, 21 не було б.

Близько 19.00 мешканці 5-поверхівки разом з активістами ради громадських організацій зняли дві бетонні плити, що перекривали дорогу. Наступного дня власники майданчика змінили фірму, що охороняла об'єкт, та перекрили прохід металевими парапетами.

— Тут не може бути будівництва взагалі, бо майданчик знаходиться на газопроводі, що веде до котельні, яка забезпечує теплом значну частину мікрорайону, — коментує Олександр Томасевич із Ради громадських організацій. — А дорога до цього будинку є в генеральному плані забудови міста. Не розумію, як її можна було закрити.

В Уманській міській раді говорять, що дорогу не продавали.

— Підприємство "Паломник" свого часу викупило цю територію в області, — каже міський голова Юрій Бодров. — Ми нічого не продавали. Довгий час там нічого не робили, а тепер почали будівництво, працюють — це їхня територія. Щоб люди могли ходити, зроблена нова дорога.

Зараз ви читаєте новину «Продали дорогу до п'ятиповерхівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути