пʼятниця, 15 червня 2012 07:30

"Посол Швеції матюкався б, якби був українцем"

— За підготовку до чемпіонату ставлю владі три-чотири бали за 10-бальною системою, — каже правозахисник Едуард Багіров, 43 роки. Він ініціював проект "Мобільний переклад" для допомоги іноземним гостям під час Євро-2012. — Держава витратила мільярди доларів. Усі розуміють, що це — престиж України, можливість інтегруватися в Європу. Але є багато проблем.

Найгірше — з проживанням гостей. Насамперед, мова йде про кемпінг на Трухановому острові, на який витратили мільйони гривень. Посол Швеції як дипломат м'яко висловився про цей табір. Якби був українцем, матюкаюся б. Часу підготуватися було рік-півтора, а в результаті кемпінг придатний хіба що для розміщення отар овець. Гості толерантні по своїй європейській ментальності. Вони не виражають незадоволення. Якби наші поїхали до Швеції й за такі гроші отримали схожі умови, то висловили б своє "фе" маршем протесту й розгромили все.

Є проблема порозуміння з іноземцями бодай англійською мовою. До мене неодноразово зверталися по допомогу міліціонери, які не могли нічого відповісти гостям.

Смітники — або переповнені, або відсутні. Вчасно прибирати не встигають. Прибиральної техніки додалося, але й кількість туристів збільшилася вп'ятеро-вшестеро. Двірники скаржаться на маленькі зарплати й на те, що їх змушують працювати понаднормово. Хочеться попросити українців менше смітити, щоб не ганьбити батьківщину.

Не вистачає туалетів. Народ влаштовує колективні пісуари у дворах. Деякі з переносних біотуалетів зламалися — не зачиняються двері. Сонце нагріває ці пластикові кабіни й запахи — жахливі. Без кисневої маски заходити неможливо.

Організація торгівлі та заклади харчування — у порядку. Ціни, звичайно, підняли, але поїсти є де. Я переживаю, щоб гості не потруїлися. Але поки що все, слава Богу, добре. Із транспортом теж немає проблем.

Недоліки в організації Євро-2012 з лишком компенсуються атмосферою дружби, радості, яка є у всіх уболівальників — іноземних і українських. Сподіваюся, що після повернення додому наші гості публічно не висловлюватимуть невдоволення.

Зараз ви читаєте новину «"Посол Швеції матюкався б, якби був українцем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути