пʼятниця, 10 травня 2013 05:15

Пошиті з прапора торби продають по п'ять п'ятдесят

Синьо-жовті торбинки для продуктів з'явилися в продажу у львівській мережі супермаркетів косметики та побутової хімії. Тканина тонка і блискуча, з такої шиють прапори. Смуги вертикальні й горизонтальні. Коштував товар 14,95 грн. Зараз на цінниках зазначена акційна ціна — продають за 5,5 грн.

—  У мережі магазинів "Ватсонс" побачив сумки із Державного прапора України, — розказує на своїй сторінці у "Фейсбук" львів'янин Андрій Шевців, 27 років. — Виробник цих торб — товариство "Левітер Інтерпрайс". Це публічна наруга з державного прапора, яка карається. Прокуратурі варто було би поцікавитися, чи ці прапори часом не були виготовлені за державні гроші, а потім стали безкоштовною сировиною для "Левітер Інтерпрайс", яка на цьому ще й заробляє. Я сумку купив. Але, звісно, не для того, щоби ковбасу з магазину в ній носити. А щоби переконатися, що вона ідентична до прапора.

Фірма-виробник розташована у Києві на вул. Ремонтній. Пропонує свою продукцію для поширених в Україні торговельних мереж — "Космо", "Фуршет", "Ашан". Здебільшого це одноразові капці та труси, шапочки для лазні. Речник фірми відмовилася давати коментар — мовляв, на підприємстві вихідні.

— Тоді треба всі тканини таких кольорів заборонити, — кинула у слухавку і попрощалася.

— Наруга передбачає публічне знищення, — коментує приватний адвокат Тарас Бачинський, 26 років. — Оскільки це масовий товар, то можна говорити про публічність. Але знищення означає підпал, розірвання, розмальовування, нанесення на прапор написів, обливання лайном, фарбою. Якщо говорити про історію, коли двірничка загортала у прапор сміття, — тоді це глум, бо з нього познущалися. У випадку з торбинкою пошкодження не бачу. Якби продавали синьо-жовтий туалетний папір чи труси, тоді можна говорити про наругу.

Зараз ви читаєте новину «Пошиті з прапора торби продають по п'ять п'ятдесят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути