середа, 31 серпня 2011 00:15

Портрет Тимошенко продають за 70 гривень

Автор: фото: Андрій Янович
  Портрет Юлії Тимошенко на тлі пшеничного поля намалював не відомий серед тернопільських художників майстер після арешту екс-прем’єра
Портрет Юлії Тимошенко на тлі пшеничного поля намалював не відомий серед тернопільських художників майстер після арешту екс-прем’єра

— Раніше в нас тут політичного портрету не було ні разу. То на цю роботу народ увагу звертає: діти пальцями показують, розглядають. Двоє старших людей уже прицінювалися, — думаю, за пару днів куплять її, — торговець картинами 71-річний Валерій Кульчицький на вул. Валовій у центрі Тернополя продає портрет Тимошенко на тлі пшеничного поля.

Валова — місце, куди виносять свої роботи місцеві митці. Валерій Анатолійович продає картини й ікони дружини. Портрет Тимошенко розміром 30х40 см без рамки принесли на продаж тиждень тому.

— Навіть не знаю, як того мужика-автора звати. Старший такий, років 50. Його як художника в місті ніхто не знає, бо тіки недавно почав малювати. Якраз, як Юлю посадили, приніс картину. Ходить просить, чуть не плаче: "Візьміть хтось, продайте". Ніхто не хоче брати. Ну, думаю, ладно — попробую. Продає задешево — 70 гривень. Певне, грошей треба. Бо такого розміру картини 140 коштують як мінімум. То при тому, що людину тяжче малювати, ніж пейзаж.

— Ти, Валєра, її продати не можеш, бо вона тут, як мертва. Ну подивися — лице темне, шия темна. Я хоть прихильник Тимошенко, але картина не подобається — ну чистий же труп, — критикує Парфеній Барбалюк, він поряд продає свої картини.

— Ну не знаю. Я в картинах розбираюся, то скажу, що вона намальована добре. То що темна — то ж не просто так. Той мужик казав, що спеціально так намалював — у неї лице потемніло, бо сумна через те, що її посадили, — відказує продавець.

Валерій Кульчицький розповідає, що політикою не цікавиться.

— Мені, аби швидше її продати. Я сам собі часом не вірю, то як можу Юльці чи Януковичу вірити? Вони на верхушці всі — дураки і злодії. На вибори думав не йти, але дружина на дільницю затягнула — поставив хрест проти всіх.

Каже, що має план, як вивести країну з кризи, ставши президентом.

— Перше: закрив би кордони — щоб ніхто не втік. Потім зробив би підрозділ спецназу "Альфа", тисяч із п'ять. Послав би їх до таких як Ахметов. Спершу по-доброму: "Мужик, жити хочеш? Дарую життя, але ті 25 мільярдів свої перерахуй у казну. Не треба строїти із себе футбольного спонсора. Що, з свого кармана гроші береш? Перше накрав, а потім футбол робиш". Якщо по-доброму не віддав би — тоді гарячий утюг йому до пеніса. За такою системою в державі завжди були б гроші. Підняв би сільське хазяйство, а потім і всі заводи. Сам би взяв собі тисячу гривень зарплати — щоб при потребі родичам помогти. Жив би на державному утриманні. Ні дач, ні вертольотів собственних мені не треба.

Зараз ви читаєте новину «Портрет Тимошенко продають за 70 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути