понеділок, 02 жовтня 2006 20:17

Поросят навчили грати у футбол

  Олімпіаду для поросят у Севастополі виграв кабанчик Пупсик
Олімпіаду для поросят у Севастополі виграв кабанчик Пупсик

Олімпіаду для свиней провели минулого четверга в дитячому містечку "Лукомор"я" в центрі Севастополя. Дванадцять 45-денних поросят породи полтавська біла змагалися за звання найкращого. Вони бігали на швидкість і грали у футбол для поросят — свинбол.

— Я два тижні тренував цих поросят до змагань, — розповідає "ГПУ" директор "Лукомор"я" Микола Помогалов, 41 рік. — Сам відбирав "спортсменів",  шукав веселу запальну музику для конкурсу. Знайшов кілька мелодій, які звучали на справжніх олімпіадах. Два дні записував на магнітофон, як хрюкає свиноматка. Ці записи були потрібні, щоб змусити поросят бігти в потрібному напрямку.

Подивитися на олімпіаду зібралося близько трьох сотень глядачів, переважно з дітьми. Організатори підняли білий олімпійський прапор із шістьма кільцями і вивели на сцену учасників у яскравому вбранні. Їх поділили на дві команди, які назвали "Веселі віслюки" та "Сад метеликів".

— Ми так назвали команди, бо в мене у "Лукомор"ї" є сад метеликів, а також ми з братом на фермі розводимо віслюків, — пояснює Микола Помогалов.

Дві години поросята бігали наввипередки по доріжках та на невеликому полі з м"ячем. 12-метрову дистанцію найшвидше подолав кабанчик Пупсик, який змагався під четвертим номером. У свинболі він також був одним із найжвавіших, тому й отримав золоту медаль і головний приз змагань — повну тацю натертої моркви зі сметаною.

— Ми хотіли провести ще й заплив поросят, — каже організатор Помогалов. — Але було холодно, тому не стали мучити тварин.

Після того як визначили переможця серед свиней, позмагатися між собою запросили глядачів.

— Люди імітували крик поросяти, — розповідає Микола Помогалов. — За найгучніший крик групі молодих севастопольців подарували одного з учасників олімпіади.

11 поросят після змагань відвезли додому — на приватну ферму під Бахчисараєм. Усіх їх виростив один господар — 41-річний Василь Лук"янов із села Новеньке.

2007-й за китайським календарем — рік Свині. Наступного року, щойно потепліє, Микола Помогалов знову проведе олімпіаду. Але тоді це вже будуть професійні змагання.

— Ми побудуємо спеціальні басейни для запливу, місця для глядачів і професійного журі, — каже Помогалов. — Учасників відбиратимемо більш ретельно.

Наступного року потрапити на змагання можна буде тільки з квитком. Цьогоріч глядачі спостерігали за перегонами безплатно.

За свиней уболівав Iван Грозний

У Росії поросячі перегони влаштовували ще за часів царя Івана Грозного. За переказами, після змагань переможця подавали царю до столу. 2004 року росіяни відродили забуту традицію і провели І олімпіаду для поросят. Вона виявилася настільки прибутковою справою, що в країні навіть заснували Федерацію спортивного свинарства і провели ще дві олімпіади — щоразу з більшим розмахом. Якось повболівати за тварин прийшов навіть прем"єр-міністр РФ Михайло Фрадков.

Зараз ви читаєте новину «Поросят навчили грати у футбол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути