пʼятниця, 20 січня 2017 07:10

Полковника Без'язикова залишили під вартою

Апеляційний суд Києва залишив під вартою до 8 лютого полковника ЗСУ Івана Без'язикова, звільненого влітку з полону бойовиків ДНР.

16 січня адвокат полковника намагався оскаржити його арешт на два місяці через підозру щодо недостовірності свідчень.

Іван Без'язиков був у ­полоні бойовиків на Донбасі з серпня 2014 року по липень 2016-го. Його затримали за підозрою у співпраці з ДНР. Обрали запобіжний захід — арешт на два місяці, до 8 ­лютого. За словами дружини ­полковника 32-річної Маргарити, свідчення проти її чоловіка давали підлеглі, які були з ним у полоні.

— Записи СБУ — ­змонтовані. Вирізали багато. Наприклад, там, де я прошу Едуарда Басуріна (так званий заступник ­командувача корпусом Міноборони ДНР. — ГПУ) передати трубку чоловікові. І ще казали, що я зверталася до Басуріна за іменем і по батькові. А як я мала звертатися до бойовика? — говорить Маргарита.

Вона додала, на багатьох записах телефонних розмов Іван Без'язиков не впізнає власного голосу.

— Судове розслідування триває, — каже прокурор Олег Пересада. — Є ризик, що в разі звільнення Без'язикова з-під варти він переховуватиметься від слідства. Я не згоден з позицією захисників. Покази зібрали в рамках закону. Свідків попередили про кримінальну відповідальність за неправдиві свідчення.

Зараз ви читаєте новину «Полковника Без'язикова залишили під вартою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути