четвер, 29 липня 2010 00:45

Полежати на пляжах Дніпра можна безкоштовно

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Кияни відпочивають на безплатному пляжі ”Сансіті” в Гідропарку минулої п’ятниці. Міська влада запевняє, що платити за підхід до Дніпра — незаконно
Кияни відпочивають на безплатному пляжі ”Сансіті” в Гідропарку минулої п’ятниці. Міська влада запевняє, що платити за підхід до Дніпра — незаконно

"Вхід на пляж — безплатний. Можете стелити рушник на піску і купатися. Будете користуватися послугами, платіть 40 гривень", — попереджає відвідувачів минулої п"ятниці 20-річний Віктор, охоронець київського пляжу "Сансіті".

За тиждень до того директор столичного комунального підприємства "Плесо" Хвіча Мепарішвілі пообіцяв ліквідувати всі платні пляжі на Дніпрі. Він вважає, що ніхто не має права брати з людей гроші за можливість підійти до води:

— Підприємці захопили громадську територію. Це просто скандал! Люди не повинні платити.

Зараз у столичному Гідропарку працює чотири платні пляжі. Заклади обгородили високими парканами. Відвідувачі засмагають на пластикових шезлонгах, дехто бере сонцезахисні парасольки. Працює бар, є два басейни. Прибирають сміття на піску. До середини липня за вхід брали 30 грн у будні, 40 грн у вихідні. Після заяви директора "Плеса" плату за вхід скасували. Натомість стали брати гроші за послуги.

— Хто заходить безкоштовно, не має права користуватися шезлонгом, роздягальнею, туалетом. Не можна плавати у басейнах, брати парасольки. Окремо за послуги грошей не беремо. Тільки за все одразу: 40 гривень у звичайний день, 50 у вихідні, — пояснює охоронець Віктор.

На сусідніх платних пляжах "Венеція" і "Бора-бора" умови ті самі. Але ціни на 10 грн менші. З минулого тижня там побільшало відвідувачів.

Залишився один пляж, який бере гроші за підхід до води

— Раніше платила 30 гривень, але знала, що з піску прибирають бите скло і недопалки. Тепер тут ходить хто попало. Гроші не платять, значить, прибирати скоро припинять. Братимуть гроші за шезлонги, а сміття їх не цікавитиме, — роздратовано розповідає відвідувачка "Сансіті" Валентина Гришко, 46 років. Прийшла позасмагати біля Дніпра.

У Гідропарку залишився один платний пляж, який дотепер бере гроші з відвідувачів за підхід до води. Це "Ольмека пляж". Розташований на Венеціанському острові, відгороджений 3-метровим бетонним парканом. Плити огорожі заходять у Дніпро на 5 м. З берега наглядають охоронці, аби на територію не заплили сторонні.

— У нас сегодня корпоратив. Пляж закрыт для посетителей, — каже кремезний охоронець у сонцезахисних окулярах. Загороджує вхід і не пускає журналістів "ГПУ" всередину. Не реагує на слова, що порушує вимоги міської влади.

— Пишіть скаргу в райвідділ, їдьте на вулицю Червоноткацьку, — радить сержант міліції в Гідропарку. Йому кореспондент "ГПУ" розповів про дії охорони "Ольмека пляжу". Втрутитися у ситуацію міліціонер відмовляється. Говорить, поспішає на терміновий виклик, і швидко йде углиб парку.

Зараз ви читаєте новину «Полежати на пляжах Дніпра можна безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути