вівторок, 02 лютого 2016 06:00

Подружжя померло від ускладнень після грипу

Автор: Таїса Олійник
 

Подружжя 38-річна Ірина й 45-річний Іван Беркутові з села Білоусівка Сокирянського району Чернівецької області померли від вірусної пневмонії. Недуга виникла як ускладнення після грипу А/H1N1. У них залишилося троє дітей. Найменша, 5-річна Марія, теж перехворіла. Дитину медики врятували.

— Родичі покійних розповідали, що жінка давно кашляла, але не зважала на це. 16 січня в неї піднялася температура, почала задихатися. По допомогу до медиків не звернулася, лікувалася народними методами, збивала температуру. 19 січня викликали "швидку". Одразу поклали в реанімацію, але ми були безсилі — тотальна двостороння пневмонія повністю зруйнувала легені. 20 січня жінка померла. До останньої хвилини була при свідомості. Все непокоїлася про дітей, — розповідає виконувач обов'язків головного лікаря Сокирянської райлікарні 40-річний Андріан Пижик. — Цього дня "швидка" привезла її чоловіка. Він був у ще гіршому стані — харкав кров'ю. 21 січня не стало і його. З вірусологічної лабораторії в Чернівцях прийшли результати аналізів — подружжя хворіло на "свинячий грип". Звідки він у них взявся, для нас загадка. Адже сім'я не дуже заможна, по закордонних країнах не мандрували. Вік — молодий. Якби вчасно звернулися, можливо, їх би врятували. Пацієнтам провели сильну терапію: три антибіотики, противірусний таміфлю. Медики обстежили дітей. Лише наймолодша хворіла. Але в дитини — звичайний грип.

Найстарша донька Беркутових 17-річна Любов Іванченко — заміжня, має дитину. 14-річний Олександр ходить у 9-й клас Білоусівської школи. Коли занедужали батьки, гостював у баби з дідом у місті Новодністровськ на Сокирянщині. Коли ховали батьків, найменша Марія була в реанімації обласної дитячої лікарні. Досі не знає про їхню смерть.

— Дівчинку привезли до нас у стані середньої тяжкості. Температура трималася на рівні 38,9 і вище, — каже Костянтин Коуц із Чернівецької обласної дитячої лікарні. — Одразу призначили таміфлю й загальний антибіотик. Її життю нічого не загрожує.

Зараз діти живуть у Новодністровську. Батьки Ірини Беркутової та сестра Олена оформляють опікунство над Олександром і Марією.

— Це була нормальна сім'я. На роботу добиралися в Новодністровськ, мали господарство. Не були багатіями, але й не бідували. На шматок хліба вистачало, дітей одягали-взували, — кажуть у Білоусівській середній школі. — Діти — позитивні, слухняні. Ірина й Іван жодних батьківських зборів не пропустили. Сашко — не відмінник, але й задніх не пасе. Хлопчина не має міцного здоров'я — часто хворіє застудами, грипом. У Новодністровську живе бабуся, на вихідні й свята катався до неї. Того разу його це врятувало. Нашу школу закрили на карантин, тому Сашка ще не бачили.

155 людей померло від грипу в Україні станом на 29 січня. Щодня від ускладнень і тяжкого перебігу помирають близько 10 осіб, стверджують у Міністерстві охорони здоров'я. З початку сезону на грип і гострі респіраторні інфекції перехворіли понад 3 мільйони українців. Найбільше — в Одеській, Вінницькій, Запорізькій і Рівненській областях.

Зараз ви читаєте новину «Подружжя померло від ускладнень після грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути