пʼятниця, 30 вересня 2016 00:20

Поблизу Києва прокладуть нову магістраль

У Києво-Святошинському районі Київської області планують прокласти нову дорогу. Вона сполучить Житомирську й Одеську траси. 22 вересня проект схвалили на громадських слуханнях у селі Петропавлівська Борщагівка неподалік столиці.

— Міні-автобан має розвантажити частину Кільцевої дороги, — розповідає головний архітектор проекту Олег Ханенко. — Нова магістраль проляже околицею Петропавлівської Борщагівки, перетне вул. Соборності. Далі пройде між містом Вишневе і селом Софіївська Борщагівка. Поблизу оптового ринку з'єднається з автодорогою Київ — Одеса.

— Це здешевлений гібрид великої кільцевої дороги. Він полегшить життя мешканцям Києво-Святошинського району Київської області і частково — Голосіївського району столиці, — розповідає транспортний експерт 39-річний В'ячеслав Коновалов. — Однак столицю врятує від заторів і фур лише нова велика кільцева. Зараз необхідно шукати ділянку для нового мосту, який стане її частиною. Це дорогий проект. У бюджеті Києва й держави стільки грошей немає. Потрібен інвестор. Навіть якщо хтось погодиться будувати, нова дорога буде платна.

У столиці 2017 року планують завершити будівництво під'їзної автодороги від просп. Лобановського до аеропорту "Київ", що в мікрорайоні Жуляни.

— Вона розвантажить Севастопольську площу та проспект Валерія Лобановського. Зараз частина земельної ділянки, де має пролягти дорога, зайнята гаражами товариства автолюбителів "Стоянка-17". Вони не захотіли виїжджати добровільно. Ми позивалися в Господарському суді. Справу виграли. Зараз виконавча служба виселяє їх, — розповідає Олександр Спасибко, заступник голови КМДА.

Зараз ви читаєте новину «Поблизу Києва прокладуть нову магістраль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути