вівторок, 07 червня 2016 06:35

Побилися за родовища бурштину

Четверо людей потрапили до лікарні ­після стрілянини між копачами бурштину в селі Обище Олевського району на Житомир­щині. Вранці 4 червня 30 осіб на семи джипах заїхали в село та спробували захопити родовище, де копають місцеві.

До села автівки прибули о 6:30 ранку. За годину на родовищі зібралися до тисячі селян. Приїжджих почали виганяти й бити.

— Це були бандити. Хотіли взяти під контроль землю, а потім і все село. Обіцяли кришу над всіма, рішати питання з поліцейськими і Нац­гвадією. Але вимагали, щоб селяни платили по 100 доларів за вхід на родовище. Звісно, на це ніхто не пішов, — розповідає житель Обища Павло Петрович, 50 років. — Поліцейські добралися сюди тільки в обід.

Приїжджі почали стріляти у повітря з рушниць, за його словами. Кинули в натовп вибуховий пакет і спробували втекти. Люди перехопили автомобілі в центрі села. Чоловіків побили, шість джипів "Рейндж Ровер" перекинули. Розбили в них вікна та фари.

У поліції про конфлікт знають. Кажуть, затримали 10 людей, які приїхали в село. Це — жителі Львівської та Рівненської областей. Слідчим заявили, що в селі хотіли купити землю.

Найбільші поклади бурштину — у Волинській, Житомирській і Рівненській областях. Загальну вартість каміння оцінюють у кілька десятків мільярдів доларів. Через незаконний його видобуток бюджет України щорічно недоотримує близько $1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Побилися за родовища бурштину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути