вівторок, 13 грудня 2016 00:30

Переселенців навчають англійської за кошти Канади й Англії

У Полтаві відкрили новий центр для переселенців зі сходу України і Криму. Приміщення запрацювало за кошти, виділені Канадою й Англією.

— Навчаємо комп'ютерної грамоти, англійської. Допомагаємо в працевлаштуванні та проводимо різні семінари, — розповідає 55-річна Вікторія Курилко, радник Міністерства соцполітики з питань внутрішньо переселених осіб в Полтавській області.

— Одна з найважчих проблем для біженців — інтеграція в нове суспільство. Їм важко адаптуватися. Тому хочемо їх згуртувати і спільно знайти вихід із різних ситуацій. Центр став певною домівкою для них і їх дітей, — говорить представник канадського фонду Дермот Гамільтон.

— Не люблю слово "переселенці". Бо вважаю його образливим. Ми своїм вибором довели, що ми — українці. Ми не поїхали до Росії чи в Крим. Нас змусили покинути власні помешкання, — каже 61-річний Станіслав Полівода, один із організаторів громадського об'єднання Полтавщини.

У центрі розташований офіс громадської організації, яку заснували біженці. Тут дають юридичну, соціальну та психологічну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Переселенців навчають англійської за кошти Канади й Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути