середа, 14 листопада 2012 00:15

Новорічна ялинка в столиці буде з ефектом 3Д

У четвер, 15 листопада, комунальне підприємство міськдержадміністрації почне зводити святкову новорічну ялинку на майдані Незалежності в Києві. Цього року, як і минулого, дерево буде штучне. Виготовить його іллічівська компанія "Люм'єр".

— Над розробкою цієї ялинки працювала спеціально створена робоча комісія. Ми опитали людей, потім оголосили конкурс, зібрали заявки, розглянули варіанти, визначили переможців. Виготовлення, оформлення, монтаж та демонтаж проводитимуть спонсорським коштом, — говорить Світлана Зоріна, 45 років, начальник головного управління культури КМДА.

Цього року новорічна ялинка буде заввишки 34 м. Це на 6 м менше, ніж торік. Важитиме 30 т, на 14 т легша за свою попередницю.

— На минулорічну ялинку було багато нарікань, тому цьогорічна відрізнятиметься формою, кольоровою гамою, ілюмінаційним оформленням з ефектом "падаючого" світла, дизайном світлодіодних іграшок. Верхівку прикрашатиме піксельна маківка з ефектом 3Д. На ялинці не буде жодної реклами й національних приналежностей, — додає чиновниця.

Новорічну красуню закінчать установлювати 15 грудня. Ще три дні вона працюватиме в тестовому режимі. Офіційно її засвітять, як і завжди, на Святого Миколая, 19 грудня. Якщо сподобається киянам, дерево візьмуть на баланс міста і ставитимуть надалі. Коштує близько 3 млн грн. З цієї суми столична міськдержадміністрація витратить 500 тис. грн на освітлення й охорону.

Торік кияни та гості міста висміювали святкове дерево. Воно їм нагадувало не хвойне, а зелений конус. Це була перша штучна ялинка за часів незалежності. Доти на головній площі країни ставили металевий каркас, на який нанизували живу сосну.

Зараз ви читаєте новину «Новорічна ялинка в столиці буде з ефектом 3Д». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути