середа, 17 серпня 2011 06:45

Нічні клуби у Гідропарку зносять бульдозерами

Автор: фото: Андрій ЖИГАЙЛО
  Троє чоловіків розбирають крамницю біля входу до столичного метро Гідропарк. За кілька днів її мають знести комунальники, бо у власників магазину немає необхідних дозволів
Троє чоловіків розбирають крамницю біля входу до столичного метро Гідропарк. За кілька днів її мають знести комунальники, бо у власників магазину немає необхідних дозволів

У столичному Гідропарку бульдозерами зносять розважальні заклади та кав'ярні. Не працюють нічні клуби "Казка" та "Кокос". Демонтували літне кафе "Арка" й кілька магазинів. Так столична влада бореться із незаконно встановленими будівлями. Планують створити в Гідропарку спортивну зону.

У п'ятницю близько 18.00 біля виходу з метро двоє чоловіків у зелених робах знімають двері з невеликої крамниці. На вивісці залишився напис "цілодобово". Третій працівник вантажить частини прилавка в багажник червоної "четвірки".

— Нас найняли розібрати. Хазяїн казав, якщо не знімемо все цінне з магазину, то закатають бульдозером. Мають знести, — розказує чоловік років 50 в окулярах. Його напарники знімають пластикові вікна. Запихають їх на заднє сидіння машини.

Біля демонтованого кафе "Арка" на лаву сідають чоловік і жінка. Дістають із сумки бутерброди й термос.

— Оце видно, що щось дєлають. 20 років тому тут только стежки були, а зараз одні генделі, — говорить жінка. Її супутник мовчки киває. Розказують, що приїхали з Черкащини. Вирішили прогулятися Гідропарком. Бачили, як зносять кафе.

"Арку" побудували кілька років тому. Власники мали договір з адміністрацією Гідропарку та комунальним підприємством "Плесо". На місці кафе залишилися шматки металевих опор, оброслі диким плющем, та погнутий дах. Стійки та труби, на яких трималася конструкція, комунальники зрізали. Залишилася комірка музиканта без однієї стіни. Вона стоїть упритул до іншої будівлі, тому її не чіпали.

— У хозяев одной подписи не хватало, и все равно. Хотя они также должны были думать перед тем, как валять, — дайте людям доработать сезон, а потом уже делайте, — каже 51-річний Геннадій Кулаков. На зап'ястку має татуювання у вигляді якоря.

Він працював у "Арці" музикантом. Стереже столи та розібрану барну стійку, яку винесли на газон. По них увечері має приїхати власник.

— Зранку з офіціантами все винесли. А по обіді приїхав бульдозер і трохи поїздив по площадці кафе. Тепер посеред сезону прийдеться шукати роботу. Про це вони точно не подумали.

У комунальному підприємстві "Благоустрій" розказують, що власників закладів про демонтаж повідомили 15 липня. На нараду в Дніпровську райдержадміністрацію запросили усіх власників незаконно встановлених МАФів, кафетеріїв та нічних клубів у Гідропарку.

— А 21 липня розіслали приписи про демонтаж. Ми запропонували їм самим протягом семи днів розібрати свої будівлі, але вони цього не виконали, — говорять на підприємстві.

Зараз ви читаєте новину «Нічні клуби у Гідропарку зносять бульдозерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути