понеділок, 04 липня 2011 07:15

"Нема операції, то плакали ваші гроші"

У Вінниці презентували першу в Україні муніципальну страхову компанію "Місто". Вона обслуговує тільки трудові колективи. Із наступного року запровадить індивідуальне страхування жителів міста.

— Базова сума страхування становить 20 тисяч гривень, — розповідає голова правління компанії Олексій Поплавський, 33 роки. — За бажанням людини ми можемо її збільшити, але тоді збільшиться і річний страховий внесок. Зараз він — 960 гривень. В Україні діють понад 450 страхових компаній, але "Місто" — єдина муніципальна.

У фірмі здебільшого страхують здоров'я. Клієнту слід звертатися до лікаря-координатора, телефон якого вказаний на полісі. А він уже буде направляти хворого до потрібного спеціаліста.

— Ліки за рецептом хворий зможе отримати в мережі "Муніципальна аптека". Зараз є 12 пунктів у лікарнях і в місті, — додає начальник управління охорони здоров'я міської ради Людмила Грабович, 49 років. — Якщо раптом необхідних ліків у нашій мережі немає, то препарати надасть інша аптека, з якою укладуть договір. Для пацієнта все буде безкоштовно.

— Знаємо ми цих страховщиків. Гроші здирають, а коли треба буде допомогти, скажуть: "Ваша болєзнь не записана в наш договір, оплачуйте лєчєніє самі", — каже 46-річна Вікторія Бондар. — Людям, яким потрібна настояща допомога, 20 тисяч гривень як кіт наплакав. Та їх і не будуть страхувати. Напишуть у договорі "на випадок непередбачуваної операції", і все. А нема операції, то плакали ваші гроші.

"Місто" також укладає угоди на страхування нерухомості, майна, машин, оформляє "автоцивілку".

Зараз ви читаєте новину «"Нема операції, то плакали ваші гроші"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути