пʼятниця, 05 квітня 2013 07:15

Нечистоти зі станції аерації не затоплять столицю

У понеділок, 1 квітня, Бортницька станція аерації, яка обслуговує столицю, прийняла рекордну кількість зливових стоків — 1 млн 80 тис. "кубів". Звичайний режим роботи станції — 850 тис. "кубів" за день.

Станції не загрожує підтоплення через танення великої кількості снігу в місті, запевняє її директор Володимир Бражник. Каже, мають у запасі чотири резервні відстійники.

— Зараз запас ємності на мулових полях — метр. Ми паводок зможемо витримати. От якби дамби не нарощували, то станція навіть року не пропрацювала, мул розлився би.

В укріпленнях мулових полів є тріщини. Осад може розлитися та потрапити в Дніпро, отруїти підземні води, говорять екологи та інші столичні експерти. Володимир Бражник не заперечує наявності тріщин, але спростовує можливість підтоплення.

— Мулові поля розташовані за 10-12 кілометрів від Києва. Навіть якщо ці дамби прорве, нічого в Дніпро не потече. До річки 12 кілометрів. Максимум, що може бути, — затопить поля, які оточують мул. До підземних вод ще 35 метрів через глинясті ґрунти, згідно з гідрологічним аналізом. А це майже замок для мулу.

Зараз ви читаєте новину «Нечистоти зі станції аерації не затоплять столицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути