вівторок, 17 липня 2012 11:06

"Не красная дорожка, а прямо тебе звездная очередь в гастроном" Як відкривали Одеський кінофестиваль
5

Глядачі дивляться стрічку ”Вогні великого міста” на Потьомкінських сходах в Одесі. До 21 липня там триватиме ІІІ міжнародний кінофестиваль. У конкурсній програмі покажуть 12 фільмів
Фото: фото з сайта www.oiff.com.ua
Американська актриса Джеральдін Чаплін, донька коміка Чарлі Чапліна, вітається з актором Майклом Медсеном під час зустрічі у фойє одеського готелю ”Бристоль”. Люкс-апартаменти там коштують 3,5 тисячі гривень за ніч

13 липня о 17.51 біля Одеського театру опери та балету стоїть блондинка в яскраво-рожевій короткій спідниці та футболці зі стразами. Чекає на відкриття ІІІ міжнародного кінофестивалю.

— Не красная дорожка, а прямо тебе звездная очередь в гастроном. Рассмотреть всех не успеваешь, — каже дівчина. Під театром зібралися зо 4 тисячі глядачів.

Червоною доріжкою йдуть президент фестивалю 38-річна Вікторія Тігіпко зі своїм чоловіком, віце-прем'єром Сергієм Тігіпком, 52 роки. Вікторія в білому платті до п'ят від дизайнера Ірини Каравай. Перед фестивалем пошила в неї дев'ять суконь.

— Ні — знущанням Тігіпка над пенсіонерами, — по праву сторону від опери зібралися 30 противників соціальних ініціатив віце-прем'єра. Принесли чотири плакати із фотографією політика і написами: "Отробив — і на цвинтар", "Життя покращилось. Пенсии после жизни". Охорона фестивалю на маніфестантів не реагує. За 1 год. ті розходяться.

О 18.22 у залі театру виключають світло. Усередину пропускають за запрошеннями. Віп-абонемент на всі покази коштує 15 тис. грн. Дівчина в рожевому забігає в партер, доки охоронець відвертається.

— Я завоювала серця жінок у Каннах, сподіваюся, що завоюю і ваші, — каже італійка Лоредана Семіолі перед показом стрічки "Реальність", в якій зіграла головну роль.

У фільмі йдеться про торговця рибою, який часто розважає рідних міні-спектаклями. Показують бідні райони Неаполя, товстих і негарних жінок.

Чверть зали йде із показу, не дочекавшись кінця.

— Це прекрасний фільм, але точно не для тієї публіки, яка тут зібралася сукні свої показати, — каже арт-директор фестивалю Алік Шпилюк.

О 20.14 після показу до Лоредани Семіолі підходить американська актриса 67-річна Джеральдін, донька коміка Чарлі Чапліна. Вклоняється їй до землі.

— Передайте режисеру, що він зняв геніальний фільм, — каже Джеральдін.

Вона є однією з восьми дітей коміка і його четвертої дружини Уни О'Ніл. За чутками, у Чарлі Чапліна було понад 10 позашлюбних дітей.

— Батько завжди нервово ставився до своїх фільмів, — зізнається. — Боявся, що вони застарілі. Ніколи не розповідав, як знімав їх. Тато мене підтримував. Навіть у школі подружилася з відмінницею і говорила їй: даси списати — познайомлю з батьком.

Джеральдін знялася в понад 130 фільмах. На фестиваль приїхала з чоловіком, чилійським кінематографістом Патріціо Кастілло.

— Сегодняшняя церемония напомнила мне Каннский фестиваль 1970-х, — каже російський кінокритик Андрій Плахов, 61 рік. — Відкривається завіса, а на сцені стоять 12 людей різного віку і національності. Усі вони — діти Чарлі Чапліна. Серед них була і Джеральдін Чаплін, яка сьогодні приїхала в Одесу.

О 1.54 одеський художник 51-річний Олександр Ройтбурд виводить під руки Лоредану Семіолі з клубу "Бернардацці". Вона ледь стоїть на ногах. Там триває вечірка для учасників фестивалю.

— Девушка! Это ваш телефон? — підбігає до них офіціантка. Олександр Ройтбурд перепитує акторку англійською.

— Телефон? Мій? — бурмотить вона. Декілька хвилин думає, насупивши брови. Відкриває сумку, роздивляється її вміст.

— У мене немає телефону, — каже.

На фестивалі покажуть понад 80 фільмів. У міжнародній конкурсній програмі серед 12 стрічок є одна українська — Валентина Васяновича "Звичайна справа". Від Росії в конкурсі беруть участь два фільми. Фестиваль триватиме до 21 липня.

Шестеро глядачів виходили з "феррарі"

Бюджет цьогорічного фестивалю — 3 млн євро. Його збираються відвідати близько 10 тис. людей — удвічі більше, ніж 2010-го. Почесні гості поселилися в готелі "Бристоль". Люкс-апартаменти тут коштують 3,5 тис. грн за ніч.

Шестеро глядачів виходили на червону доріжку з "феррарі".

30 ящиків коньяку і стільки ж вина випили гості на вечірці після відкриття фестивалю.

Зараз ви читаєте новину «"Не красная дорожка, а прямо тебе звездная очередь в гастроном" Як відкривали Одеський кінофестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути