четвер, 23 листопада 2006 20:06

Найбільше людей із зайвою вагою на Житомирщині

Автор: фото: REUTERS/Yuriko Nakao
  Сумоїстка з Харкова Ольга Давидко (в центрі) важить 130 кілограмів
Сумоїстка з Харкова Ольга Давидко (в центрі) важить 130 кілограмів

Кожен четвертий українець віком 25–30 років має надлишкову вагу. Найбільше товстунів проживає в Житомирській, Сумській, Полтавській, Кіровоградській та Одеській областях. Про це кажуть у Державному комітеті статистики України.

— Я ще з третього класу своєї ваги не соромлюся. Зараз важу десь 132 кілограми. Ніякого дискомфорту — тільки важко рухатися, — запевняє 31-річний киянин Ігор Коркодим. Він працює оператором у державній телерадіокомпанії "Українське телебачення і радіомовлення". — Живу, як і всі. На вулицях на мене ніхто не обертається.

Коркодим каже, що в сім"ї товстунів не було. Мати має нормальну вагу, а батько важить приблизно 100 кг. У школі Ігор займався вільною боротьбою, але 17-річним покинув спорт. Каже, що відтоді почав набирати кілограми.

— Звичайно, прозивали мене товстуном, але друзям я пробачав. Окрім них, більше ніхто нічого собі не дозволяв. Знали, що можу дати здачі, — жартує Ігор. — Добре, що я чоловік, бо жінкам з такою вагою, мабуть, важче.

Їсть киянин нечасто. Вранці п"є тільки каву, а пообідати може аж увечері. Нещодавно брав участь в чемпіонаті любителів сала в Луцьку. Виграв звання найтяжчого "Саломана-товстуна". Має 6-річну доньку Ольгу. Каже, що дівчинка струнка.

20-річна харків"янка Ольга Давидко важить 130 кг. Улітку цього року на вокзалі незнайомий чоловік зробив дівчині комплімент щодо її комплекції. Потім представився тренером із сумо й запропонував спробувати себе в цьому виді спорту.

Уже через півтора місяця тренувань, на чемпіонаті Європи в німецькому місті Різа, Ольга виборола одну срібну та дві бронзові нагороди. Невдовзі стала майстром спорту. Тренується переважно з чоловіками і зазвичай виявляється сильнішою за них.

— Ми опитуємо щороку майже 360 сімей, щоб оцінити рівень їхніх умов життя. В анкеті вони вказують свій ріст та вагу. Ми встановили, що найбільше товстунів на Житомирщині — 209 тисяч. Це кожен шостий житель регіону, — розповідає 46-річна Ірина Ковальська з управління статистики в Житомирській області.

Дієтологи кажуть, що проблема ожиріння в Україні з кожним роком стає все гострішою.

— Люди їдять багато бутербродів, шоколадок, ковбаси, м"яса. Це дуже калорійна їжа. У них сидячий спосіб життя. І про спортзали давно забули, — пояснює лікар-дієтолог київського центру "Віріа" Світлана Фус, 44 роки.

Книга рекордів України ще не визначала найтовстішого жителя країни. Її представник 34-річний Ігор Підчібій сказав "ГПУ", що найближчими роками і не планують цього робити.

Найтовстіші люди планети

Американка Розелі Бредфорд, 62 роки, важила 544 кг. Їй вдалося схуднути на 67 кг. За 40 хв. жінка може з"їсти чотири великі піци, запиваючи колою.
72-річний американець Френсін Джонґ Ленґ має вагу 538 кг. Колись важив 68. Але потім почав вживати наркотики. Вони пробуджують у Ленґа шалений апетит.
Максимальна вага тіла 60-річного кенійця Мухамеда Хаама сягала 478 кг. Чоловік зумів схуднути до 350 кг. Мухамед має п"ятьох дружин та 21 дитину.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше людей із зайвою вагою на Житомирщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути