пʼятниця, 30 грудня 2016 00:55

Надію Савченко звинуватили у зраді

Майже два роки українці чекали на звільнення полоненої льотчиці 35-річної Надії Савченко. Її обміняли на російських спецпризначенців Євгена Єрофєєва й Олександра Александрова 25 травня.

У Ростові Савченко зустрічали прес-секретар президента Святослав Цеголко та віце-спікер парламенту Ірина Геращенко. Літаком президента Надія прибула в Бориспіль. З трапу зійшла боса.

— Хочу попросити вибачення в усіх матерів, діти яких не повернулися з АТО, а я жива. Я не поверну мертвих. Але готова ще раз покласти своє життя на полі бою за Україну, — сказала.

Проте 22 червня заявила, український уряд і армія винні у війні на Донбасі. Бо "не дали відсіч Росії у Криму". 13 грудня вийшла з партії "Батьківщина". Перед тим за власної ініціативи зустрілася з керівниками бойовиків Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

— Так, я сиділа за столом переговорів із людьми, з якими ми стріляли одне в одного. Я в них чорта не побачила, — пояснила. — Зустріч спрямована на те, щоб посилити Мінський формат і зробити його дієвішим.

Член Комітету Верховної Ради з питань оборони 43-річний Андрій Тетерук заявив, СБУ має дослідити дії Сав­ченко:

— Ми вбачаємо в них елементи державної зради, — сказав він.

У червні Надія Савченко випереджала Порошенка в рейтингу кандидатів на пост президента, за даними центру "Соціс". За неї готові були проголосувати майже 12% опитаних, за чинного президента — 6,4%. У листопаді довіра до Савченко впала до 2%.

Зараз ви читаєте новину «Надію Савченко звинуватили у зраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути