понеділок, 15 квітня 2013 06:00

На станції аерації під Києвом прорвало дамбу

На муловому полі Бортницької станції аерації під Києвом у середу близько 19.00 прорвало дамбу. Мулове поле №3 площею 106 га не використовувалося. Через танення снігу піднялися ґрунтові води.

— Не витримав пропускний колодязь, тала вода витекла в резервуар насосної станції. Насос не зміг відкачати, частина води вилилася на прилеглу територію, — повідомляють у Держслужбі з питань надзвичайних ситуацій.

Найближчий столичний район Бортничі не підтопило. Місцеві не відчувають  дискомфорту: вода чиста, запаху немає.

На місці прориву працювали 590 осіб: рятувальники, солдати й персонал "Київводоканалу". Залучили 36 машин спецтехніки. У деяких місцях мул вичерпували вручну.

— Прорив загрожує забрудненням підземних вод. Мулові поля потрібно укріплювати, бо якщо прориватиме регулярно — буде екологічна катастрофа, — розповідає Іван Парникоза, 31 рік, еколог.

О 5.45 у четвер аварію ліквідували. Спорудили перемички і зміцнили обвал на місці промиву.

Найбільша аварія на Бортницькій станції, що очищає стічні води столиці, сталася 2009-го. На одному з відстійників прорвало греблю й назовні вилилося понад тисячу кубометрів осаду.

2 квітня голова Київміськдержадміністрації Олександр Попов відвідував станцію. Тамтешнє керівництво запевняло, що мулові поля в порядку, аварії не буде.

Зараз ви читаєте новину «На станції аерації під Києвом прорвало дамбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути