вівторок, 24 листопада 2015 00:20

"На кордоні стоять танки"

У ніч на 22 листопада в селищі Чаплинка на Херсонщині вибух пошкодив дві елекроопори високовольтних ліній. Через це Крим повністю знеструмлений.

— Вибухів було два протягом півгодини. Патрульні не бачили, хто і як підривав. Ці вибухи сильно відрізнялися від попередніх. Раніше вибухівка була закладена безграмотно, а цього разу працював спеціаліст. Підривали тротилом, а раніше — мінометними мінами, — каже 38-річний Ілля Ківа з обласного управління міліції Херсонської області. — В листопаді після вибухів стовпи майже вціліли. Тепер повністю пошкоджені.

Після вибуху зникло світло на півострові та в частині Херсонщини.

— Електропостачання в області швидко відновили. До електроопор кримські татари й деякі політичні організації не підпускають ремонтників, — продовжує Ківа. — Це — політичне рішення. За стіл переговорів мають сісти учасники блокади й керівництво держави. Правоохоронці чергують на місці підриву в посиленому режимі. Є сильне відчуття початку нового ступеню агресії. На кордоні з Кримом стоять танки, військові автомобілі, системи "Град". Масового переходу людей з Криму до України не спостерігається. Лише видно, що з російського боку продовжують звозити техніку.

Пошкодження енергетикам ­обійдеться у 2 млн грн. Підривників шукають. Людей, які підривали опори у вересні й жовтні, досі не знайшли.

Крим тепер може забезпечувати себе електроенергією на 10–15%. На півострові є сонячні електростанції.

Зараз ви читаєте новину «"На кордоні стоять танки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути