четвер, 10 січня 2013 05:30

На Андріївському узвозі горів будинок Булгакова

— Еще днем слышала запах паленого. Вроде как что-то горит. А когда приехала пожарная, поняла — именно в этом доме. Тогда уже увидела, что дым едкий валит с крыши. Из пиццерии всех попросили на выход, — розказує у вівторок киянка 57-річна Наталія Малієва.

Вона торгує дерев'яними сувенірами на столичному Андріївському узвозі біля будинку №38, в якому близько 14.20 зайнялося горище.

Будинку 150 років. 1913-го письменник Михайло Булгаков оселився в ньому з дружиною Тетяною, неподалік від батьків, які жили в будинку №13. Навпроти — Андріївська церква. Весь другий поверх будівлі займає медична фірма "Савон". Горище належить їй. На першому поверсі — піцерія "Челентано".

Близько 16.00 слідів пожежі з вулиці не видно. Чутно різкий запах паленого. Біля будинку стоять дві пожежні машини. Двері піцерії відчинені. Всередині по стінах ллється вода.

— Це ж які збитки! — заглядає всередину жінка років 50. Там темно, видно штучну ялинку біля входу та чути, як тече вода. — Пощастило, що все у плитці.

Поряд зі входом стоять шість працівниць піцерії. Кутаються в куртки. Їх не пускають у приміщення, доки не збіжить вода.

— Никакого пожара не было. Розетку замкнуло. Все нормально, — махає рукою чоловік років 40 із "Савону".

Вогонь із даху перекинувся на нижні поверхи, кажуть рятувальники. Евакуювали людей і близько 15.20 пожежу загасили. Постраждалих немає. Причини займання та суму збитків встановлюють.

Зараз ви читаєте новину «На Андріївському узвозі горів будинок Булгакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути