вівторок, 22 листопада 2011 07:15

На 30 грудня забронювали майже всі квитки

Попит на подорожі на захід країни в останні дні грудня залишається надзвичайно високим, кажуть залізничники. На початку минулого тижня впродовж декількох годин забронювали квитки майже на всі місця у потягах на 30 грудня у тому напрямку.

— Причин цьому дві. По-перше, це останній робочий день перед Новим роком, який випадає на п'ятницю. Тому багато хто поспішив забронювати для себе квитки, аби поїхати на канікули до Карпат чи відвідати родичів на заході, — розповідають в "Укрзалізниці". — По-друге, не спали й спекулянти — на багатьох сайтах пропонують придбати заброньовані та викуплені квитки за цінами вищими на 60–100 гривень. Така ж ситуація спостерігається й на вокзалах, де перекупники пропонують взяти зручні квитки прямо біля кас, які нічого запропонувати пасажирам на 30 грудня не в змозі.

Однак ті квитки, які протягом двох діб після бронювання ніхто не викупив, повертаються у продаж. Тому охочим в останню п'ятницю року виїхати до Львова, Івано-Франківська чи Ужгорода варто перевіряти наявність місць у касах чи на сайті "Е-квиток". Зараз точно є найдорожчі квитки в СВ, але, можливо, з'являться й дешевші варіанти.

Пасажири також можуть виїхати на захід в інший день, тому що квитки на рейсові поїзди до 29 грудня включно у вільному продажу. Або взагалі обрати інший вид транспорту. Оскільки залізниця традиційно є найдешевшим засобом для подорожей Україною, квитки на потяги під час великих свят постійно стають дефіцитом. Водночас вільних місць в автобусних рейсах на 30 грудня поки що достатньо.

— Пасажири звикли, що ми зазвичай запускаємо додаткові поїзди напередодні Нового року, але як вирішуватиметься це питання, поки що невідомо, — кажуть залізничники. — Виходить дуже накладно, адже в один бік такі потяги заповнені, а у зворотний — порожні. До того ж цього року підлягають списанню 202 дуже старі вагони, які входили до складу поїздів переважно нічного курсування, а також 11 пасажирських локомотивів. Тому особливо додатково запускати і нічого.

Зараз ви читаєте новину «На 30 грудня забронювали майже всі квитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути