пʼятниця, 09 липня 2010 01:07

Море в Маріуполі смердить тухлими яйцями

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Двірники сидять під деревом на міському пляжі ”Лівобережний”. Його вважають найкращим у Маріуполі. Поряд розташований відстійник комбінату ”Азовсталь”. Вода в морі — чорна
Двірники сидять під деревом на міському пляжі ”Лівобережний”. Його вважають найкращим у Маріуполі. Поряд розташований відстійник комбінату ”Азовсталь”. Вода в морі — чорна

Від Донецька до Маріуполя 2 год. маршруткою. Найдовший у місті просп. Металургів тягнеться через три райони. Обрій застеляє смог. Із "туману" стирчать гігантські труби комбінату ім. Ілліча. Це найбільше виробництво в Маріуполі. "Повітря в нашому місті несумісне з життям", — жартують мiсцевi.

Вул. Набережна йде уздовж річки Кальмiус. Туди підприємства скидають стічні води. Праворуч маячать труби меткомбінату "Азовсталь". Ліворуч видніється "Маркохім" — коксохімічне виробництво, яке належить "Азовсталi". Люди в автобусі зачиняють вікна. Але сморід просочується всередину, від нього починає боліти голова.

До пляжу ведуть довгі сходи, обмальовані непристойностями. На узбіччях валяються пластикові пляшки. Під тополею на пляжі дрімають двірники.

35-рiчна Зоряна Чорноштан із Житомира стелить на темно-сірий пісок покривало. Її дочка 4-рiчна Юлія підстрибом біжить до моря. Вода в ньому майже чорна.

— Мене в Маріуполь сестра заманила, — розказує Зоряна. — Вона тут із чоловіком живе, а дітей відіслала батькам у Тернопіль. Більше сюди не приїду. Фруктів не купиш — дорого. М"ясо, правда, дешевше — свинячий ошийок можна узяти за 40 гривень, у нас таке м"ясо — 55. А море — ой-йой… ужасне. Учора мене чуть не вирвало — від води несло тухлими яйцями.

Зараз ви читаєте новину «Море в Маріуполі смердить тухлими яйцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути