середа, 08 липня 2009 18:44

Митрополит Володимир благословив байкерів

Автор: фото: Анна УСІК
  Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Володимир благословляє байкерів на хресну ходу. Вони просять митрополита разом сфотографуватися
Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Володимир благословляє байкерів на хресну ходу. Вони просять митрополита разом сфотографуватися

Близько 11.00 у вівторок до резиденції предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Володимира з"їжджаються байкери. Звідси стартує "Акція історичного примирення — хресний хід культурно-історичними місцями України". Захід присвячено 300-річчю Полтавської битви. У ньому беруть участь українські та російські мотоциклісти.

— Мы за последние четыре дня проехали полторы тысячи километров. Из дома в Минск к друзьям. Из Минска на Киев, — каже 32-річний Сергій Мастєр із Підмосков"я. Він із подругою приїхав на японському мотоциклі. До багажника причепили російський прапор.

— Не люблю, коли питають, скільки коштує мій кінь. Він — усе моє життя. У дорозі можу провести місяць, але надовго з Підмосков"я не виїжджаю: там працюю менеджером у автосалоні.

На спині шкіряних курток байкерів намальовано вовка, що вистрибує з полум"я. Англійською написано: "нічні вовки". Так називається міжнародний мотоклуб.

— За Біблією, вовки відганяють злі сили, — вішає Сергій на ремінь ключі від мотоцикла. — Усі запитують, який стосунок мають байкери до церкви. Я знаю багатьох священиків, що знімають ряси та їздять на байках. Не бачу в цьому нічого грішного.

Сидячи на мотоциклі, киянин 43-річний Максим протирає запітнілі сонцезахисні окуляри. У нього зеленкою помазані обидва лікті.

— Минулого тижня впав. Підрізала дамочка на "мерседесі". Я, щоб її не покалічити, різко звернув. Устаю, лікті в крові, а вона вийшла — дивиться, чи я їй машину не побив. Не одягнув того дня наколінники й наплічники, бо парило.

Байкери вирушать за маршрутом: Київ — Полтава — Запоріжжя — Севастополь.

— У Полтаві візьмемо участь у панахиді на полі Полтавської битви та встановимо пам"ятний хрест, — 29-річний Олексій показує на причепі знак із написом "Вічна пам"ять воїнам, що поклали життя за віру і Батьківщину". — Відправимо панахиду за загиблими козаками на острові Хортиця. Потім будемо в Севастополі в Свято-Володимирському храмі, де приймав хрещення князь Володимир.

Із резиденції виходить митрополит Володимир, 73 роки (Віктор Сабодан). Читає молитву, освячує мотоцикли. Байкери просять сфотографуватися з ними.

— Я багатьох благословляв на хресні походи на землі й на суші. Немає значення, хто ці люди за професією. Уперше благословляю мотоциклістів. Нехай береже вас Бог! У добру путь!

Митрополита попід руки ведуть назад до резиденції.

Зараз ви читаєте новину «Митрополит Володимир благословив байкерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути