середа, 10 лютого 2010 08:08

Маршрутку зі снігу випхали пасажири

Автор: фото: Наталія ТАВАНЕЦЬ
  У Черкасах на зупинці по вулиці Благовісній 8 лютого подекуди кучугури сягають людського зросту. Пасажири чекають автобусів на дорозі
У Черкасах на зупинці по вулиці Благовісній 8 лютого подекуди кучугури сягають людського зросту. Пасажири чекають автобусів на дорозі

Найбільші снігопади пройшли на Чернігівщині, Сумщині, Кіровоградщині, Дніпропетровщині та Черкащині. За добу в різних районах насипало від 32 до 64 см снігу. Через негоду скасували 23 міжобласні рейси.

У понеділок близько 16.00 в центрі Черкас забуксувала маршрутка. Водій намагається зрушити з місця, включає то задню передачу, то першу. Смикається 10 хв. За цей час світлофор переключається кілька разів.

— Може підіпхнути? Семеро людей. Один мужчина, — кондуктор оглядає салон.

Допомогти погоджуються всі пасажири й кондуктор. Маршрутка їде.

— У Золотоніському й Смілянському районах випало до півметра снігу, — каже начальник Черкаського гідрометеоцентру Віталій Постригань. — У решті районів — не менше 33 сантиметрів.

Ця зима одна з найбільш сніжних. Опадів — 250% від норми. Зазвичай за сезон буває два-три великих снігопади. А цього року їх уже було 10–15.

Комунальники нарікають: у них не вистачає техніки:

— Машини прибирають сніг по 23 години на добу. Та все одно не встигаємо. На місто треба 38 машин, а є 19, — каже заступник міського голови Черкас Андрій Дзюба.

У Глухові на Сумщині під вагою снігу проломилося бетонне перекриття котельні, яка подає тепло в житлові будинки. 110 квартир залишилися без опалення. Через добу мережу відновили.

Не витримав снігу й шиферний дах дитсадка "Журавлик" у центрі села Журавники Горохівського району на Волині. Це сталося в неділю.

У ніч на четвер прогнозують сніжну погоду по усій Україні

— Ми почули страшний гуркіт, шифер сповзав усередину садочка. Потім почали тріщати балки, — розказує місцевий Олексій Притула, 44 роки.

Дах двоповерхової будівлі обвалився за кілька хвилин. У середині нікого не було. У будні до "Журавлика" ходять 37 дошкільнят.

— Сніг — це нічого, — каже сумчанка 25-річна Марина Шевченко. — От минулого понеділка дощ пройшов і все замерзло. Ото біда була. На підйом до площі Покровської не могли заїхати з десяток тролейбусів.

У вівторок уранці в Сумах іде лапатий сніг. На вулиці майже нічого не видно.

— Мамо, глянь, як у казці про Снігову королеву, — каже дівчинка років п"яти. — Там були величезні снігові пластівці, вони росли-росли і перетворилися на великих снігових курей. А ці теж стануть курми?

У ніч на четвер синоптики знову прогнозують сніжну погоду по усій Україні.

Зараз ви читаєте новину «Маршрутку зі снігу випхали пасажири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути