вівторок, 05 лютого 2013 00:00

Ломбард обікрали на 300 тисяч гривень

Полтавська міліція шукає грабіжників, що винесли сейф із ломбарду "Благо" на вул. Жовтневій, 78 у центрі Полтави. Його пограбували 27 січня. У сейфі були гроші й цінності на суму 300 тис. грн.

— О четвертій ранку грабіжники зрізали ґрати на вікнах. Заскочили у приміщення. Сейф стояв на підлозі. Був прикручений звичайними шурупами до дерев'яних конструкцій чи шафи. Його добре рвонули і винесли, — розповідає Володимир Пасічко з Київського районного відділу міліції Полтави. — Раніше сейфи робили важкезними, не піднімеш. Сучасні — набагато легші. Щоб винести, достатньо дві людини. Господар злегковажив засобами безпеки. Охоронця в ломбарді не було. Камера спостереження спрацювала на рух. За 2 хвилини приїхала міліція, але за грабіжниками слід простив.

Окрім сейфа, крадії не взяли нічого. У приміщенні була побутова техніка. Ломбард розміщений на першому поверсі поряд із магазином мобільного зв'язку "Рінго". У понеділок, 4 лютого, біля вікна ломбарду стоїть огрядна жінка в чорній шубі, нервово стукає великим червоним гаманцем по стіні.

— Б...ская страна, — каже виходячи. — Кругом усіх наламують.

У вікні ломбарду видно білявку, років 25.

— Директор не дозволяє нічого розповідати, — знизує плечима.

Біля магазину торгує з тротуару Ніна Василівна. Розклала чищені горіхи, сухий кріп, гарбузи.

— Тут одні ограблєнія, — каже. — Перед Різдвом обікрали магазін біля готелю "Алея гранд". Вибили стікло, повиносили одєжду і гроші. Тепер ломбард обнесли. Знакомий із міліції казав, то все одна банда з колишніх заключонних. Приходять, видивляються. Ломбард хоть і стоїть у центрі Полтави, но вікна у дворі. Ходять сюди багато, бо не всі знають, що він пограбований.

Майно в ломбардах не страхують.

— Клієнти, коли принесли свої речі, отримали певну суму. Пограбування в контракті значиться як форс-мажор, — на правах анонімності розповідає директор одного з полтавських ломбардів. — Вимагати повернути цінності можна лише через суд за умови, що відкриють кримінальну справу, людина збере купу довідок, доведе, що прикраса була родинною цінністю.

Зараз ви читаєте новину «Ломбард обікрали на 300 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути