пʼятниця, 03 червня 2016 05:50

Літні канікули треба скоротити наполовину

 

Тривалість літніх шкільних канікул треба скоротити удвічі, вважає 52-річний Віктор Громовий, заслужений учитель України.

— Півтора місяця літнього відпочинку було б достатньо. Це дозволило б зменшити навантаження протягом навчального року, — каже він. — Стали б непотрібними сім уроків щодня і велика кількість домашніх завдань. Зараз учні дуже перевантажені. Тому часто хворіють. Те, що мали б викладати 10 місяців, у нас втискують у вісім.

За рік учні навчаються 271 день, а відпочивають — 192 дні. Це й літні та зимові канікули, державні вихідні.

— Уже традиційні два-три тижні карантину взимку. У нас найкоротший навчальний рік серед європейських країн. Ніде немає 3-місячних канікул. Наприклад, у Німеччині — 1,5 місяця. У червні діти вчаться, потім йдуть на канікули. Із середини серпня повертаються до школи, — говорить Віктор Громовий. — Тривалість навчального року в Україні потрібно привести до європейських стандартів. Це не обов'язково мають бути традиційні уроки. Наприклад, позаурочні заняття на свіжому повітрі. Нині працює багато мовних таборів, бо 2016-й — рік англійської мови.

Зараз ви читаєте новину «Літні канікули треба скоротити наполовину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути