пʼятниця, 20 травня 2016 05:25

Кожен четвертий володар земельного паю готовий його продати

Автор: ФОТО НАДАНЕ КОМПАНІЄЮ ”АГРІ ІНВЕСТ УКРАЇНА”
  Компанія ”Агрі Інвест Україна” пропонує унікальну послугу власникам земельних паїв. Вони можуть здати свої ділянки в оренду на 49 років і одразу отримати всю орендну плату. Люди, які скористалися цією пропозицією, змогли здійснити свої мрії — купили житло, машину, оплатили навчання дітям, виплатили кредити
Компанія ”Агрі Інвест Україна” пропонує унікальну послугу власникам земельних паїв. Вони можуть здати свої ділянки в оренду на 49 років і одразу отримати всю орендну плату. Люди, які скористалися цією пропозицією, змогли здійснити свої мрії — купили житло, машину, оплатили навчання дітям, виплатили кредити

Кожен четвертий українець, який має земельний пай, готовий його продати. Такі результати опитування ­Це­нт­ру соціальних експертиз Інституту соціології НАН України. Соціологи опитали понад 5 тис. власників земельних наділів у 13 областях.

Але попри бажання такої можливості в українців немає через мораторій. Чи є? І як тоді отримати максимальну вигоду від свого паю?

23% опитаних власників паїв готові продавати землю, якщо мораторій скасують, за даними соціологічного дослідження. Проте охочих купити ділянки серед опитаних фермерів і керівників сільгосппідприємств небагато — 17,9%. Аграрії розглядають можливість придбання землі на виплат, через позикові кошти, зокрема банківські кредити. Але такі фінансові інструменти ризикові, тож оренда залишається найбільш привабливою для фермера. Та чи готовий він інвестувати кошти в довгострокову родючість ґрунту, розуміючи, що господарюватиме на цій ділянці обмежений час?

В Україні тривають масштабні процеси деградації ґрунтів, зокрема через їх нераціональне використання, порушення сівозміни тощо. Такі дані наводять у Національній академії аграрних наук. Під урожай агрокультур останні роки вносили в середньому в 17 разів менше органічних добрив, ніж потрібно. Це призводить до виснаження ґрунтів. Така ситуація, на думку експертів, обумовлена умовами ведення фермерського бізнесу в Україні, що сприяють орієнтації підприємств на отримання максимальної рентабельності в найкоротші терміни.

— Багато договорів оренди сільськогосподарських земель в Україні укладають на нетривалий термін — до семи років, тому фермери не зацікавлені вкладати кошти в землю і підтримувати її родючість. Інтерес такого орендаря один — максимальна вигода від вирощування рентабельних культур, — говорить Сергій Біленко, експерт із земельного права і член ради асоціації "Земельний союз України".

Тобто орендарю все одно, що буде із землею після нього, адже він уже отримав вигоду для себе. Після закінчення терміну дії договору в сільського жителя, який володіє цією землею, залишається ділянка в жахливому стані. Вона не має цінності ні для наступного орендаря, ні для власного обробітку.

Таким чином єдиний можливий варіант, коли виграє і пайовик, і його земля, — це довгострокова оренда. Проте як довіритися орендарю на тривалий час, коли ми майже щодня чуємо про банкрутство фермерів, несплату чи суттєву затримку орендної плати або фінансову кризу всієї країни. Коли незрозуміло, що буде завтра.

Як пайовику впевнитися, що його не ошукають? Варіант один — отримати всі кошти ОДРАЗУ. Виявляється це можливо. Є реально працюючі програми, коли термін оренди становить 49 років, а гроші можна отримати одразу після реєстрації договору.

На ринку з'являються компанії, здатні запропонувати пайовику справді унікальні умови. Вони орендують землю на тривалий час, що дозволяє більш ретельно й довгостроково планувати свою виробничу діяльність, бережливо ставитися до ґрунту. Термін дії такої оренди становить 49 років.

Важливо, що в цьому випадку пайовик також отримує вигоду. Яку саме — ми дізналися в компанії "Агрі Інвест Україна". На теренах нашого регіону вона пропонує унікальну послугу — власник паю здає свою земельну ділянку на 49 років, водночас отримує всю орендну плату.

— Ми працюємо майже по всій території України — в 14 областях. І всюди пропонуємо надприбуткові умови для пайовиків. Залежно від розміру паю та його розташування, виплачуємо відповідну суму. Яку саме, кожен пайовик може дізнатися, подзвонивши за єдиним всеукраїнським телефоном 0(800) 303 099. До того ж ми беремо на себе оформлення необхідних документів та сплату податків на прибуток. Останнє є невід'ємною складовою, бо працюємо прозоро, відповідно до вимог чинного законодавства. Для нас це принципово. Тож усе просто та швидко: подзвонив — почув бажану суму — уклав договір — отримав кошти, — розповідає Сергій Сингаївський, заступник директора "Агрі Інвест Україна".

Цифри виплачених коштів, що озвучив директор під час інтерв'ю, вражають. Отримуючи таку суму, власник паю може дозволити собі те, що раніше вважав недосяжним. Купити авто, на яке збирав багато років, а грошей забракло. Допомогти дітям чи онукам у придбанні житла, отриманні освіти в гарному вузі. Відремонтувати будинок, сплатити борг за кредитом, що багато часу не дає спокою. Перераховувати можна нескінченно — у кожного свої потреби, проблеми, бажання та мрії. І здається, є всі шанси здійснити їх. А ті сім'ї, які володіють кількома паями, здавши їх в оренду на 49 років, отримують справді величезні гроші.

Компанія "Агрі Інвест Україна" співпрацює з пайовиками Сумської, Хмельницької, Вінницької, Полтавської, Харківської, Черкаської та багатьох інших областей України. Адже унікальні умови і прибуток, що отримують люди, мало кого залишає байдужим. А як може бути інакше? Кошти отримуєш майже як за продаж паю. Та, на відміну від реального продажу, залишаєшся власником землі. За бажанням передаєш її у спадок дітям, онукам.

Зараз ви читаєте новину «Кожен четвертий володар земельного паю готовий його продати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути